Biserica Ortodoxă susține pacea în toată lumea

Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a primit, în urmă cu doar câteva zile, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității Dimitrie Cantemir, din București. Înainte de a-i fi acordat titlul onorific, Părintele Patriarh a mers la capela instituției de învățământ și s-a rugat pentru morții și răniții în atentatele sângeroase de la Bruxelles. 

Înaintea ceremoniei de decernare a titlului, Patriarhul României a vizitat capela renumitei instituții de învățământ. În mica biserică a universității, Preafericitul Părinte Daniel a înălțat rugăciuni către Ceruri pentru iertarea păcatelor și odihna sufletelor celor care s-au stins, în șirul atentatelor teroriste din capitala Belgiei. Cu profundă îndurerare și întristare față de suferința victimelor și familiilor acestora, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul BOR, a adresat și un mesaj de compasiune și solidaritate cu poporul belgian, căzut pradă islamiștilor.

 

A înălțat rugăciuni și pentru buna conviețuire între oamenii de religii diferite

 “Cu durere și îngrijorare am aflat de atentatul terorist din dimineața zilei de 22 martie, din Bruxelles, în urma căruia și-au pierdut viața 34 persoane, iar alte 136 (n.r. – câte erau anunțate oficial, în momentul în care Preafericirea Sa, a transmis mesajul) au fost rănite. În aceste momente dificile pentru poporul belgian, ne rugăm pentru odihna sufletelor celor decedați, pentru consolarea familiilor îndoliate și pentru însănătoșirea celor răniți. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul belgian greu încercat acum, precum și îngrijorarea față de escaladarea terorismului în spațiul european. Ne rugăm lui Dumnezeu pentru pacea, înțelegerea și buna conviețuire între oamenii de etnii, culturi și credințe religioase diferite”, este mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, dat publicității de către Biroul de Presă al Patriarhiei Române prin intermediul basilica.ro.

 

Peste 30 de morți în atentatele care au îngrozit Europa

Reamintim că în dimineața zilei de marți, 22 martie, capitala Belgiei a fost ținta unora dintre cele mai sângeroase atacuri teroriste. În urma atentatelor care au avut loc în apropierea unor sedii ale Uniunii Europene, 34 de oameni și-au pierdut viața, iar alți 300 au fost răniți. Două bombe au explodat pe aeroportul Zaventem și o a treia, în stația de metrou Maelbeek. Dumnezeu să-i ierte și să le odihnească sufletele celor decedați!