Sosirea lui Mugur Bolohan la cârma echipei din Clinceni pare de bun augur. El a adus un suflu nou, care i-a înviorat pe „academicieni”, cufundați, de ceva vreme, într-un soi de blazare. Mărturie acestor afirmații stau ultimele două rezultate sub comanda suceveanului, obținute, ironie a sorții, tocmai împotriva unor „compatrioți”, bucovineni de-ai săi.

În numai trei zile, pe 23 și 26 martie, echipa lui Bolohan a obținut două victorii zdrobitoare, cu scoruri identice, 5-1, cu Bucovina Pojorâta și Rapid Suceava. Zece goluri care au adus-o pe Academica pe podiumul clasamentului seriei I. Astfel, FC Clinceni a adunat 42 de puncte și se situează pe locul 3, după Dunărea Călărași (49 p.) și Rapid, prima clasată, (53 p.). În această situație, calificarea în play-off este ca și asigurată, iar clincenarii nu mai au nicio emoție.

 

Academica are o „față” nouă

Așadar, la primul meci sub „bagheta” lui Bolohan, clincenarii au arătat că știu fotbal, și că au o garnitură de jucători de calitate. Pe 23 martie, în ciuda vremii nefavorabile, jucătorii lui Bolohan au zburdat pe teren și au demonstrat că au o condiție fizică de invidiat. Ei au dominat jocul cu Pojorâta, spre satisfacția suporterilor care, în partidele precedente, reclamau faptul că echipă suferă la finalizarea acțiunilor de atac. De data aceasta, elevii lui Bolohan le-au dat bucovinenilor o „găleată” de goluri. Astfel, Benjamin Kuku și Antohi au marcat căte două goluri, iar Benzar unul. Pentru oaspeți, golul de onoare a fost marcat de Marin. Este adevărat, din minutul 41, bucovinenii au jucat cu un om mai puțin, după eliminarea lui Vitu. Un rezultat final care prevestea, parcă, dezastrul bucovinenilor de la Rapid Suceava, petrecut după numai trei zile de la prima victorie a clincenarilor.

 

5-1, un scor made in Clinceni

Sâmbătă, 26 martie, Academica a „deraiat” și Rapidul din Suceava. Cu o poftă de joc nebună, băieții lui Bolohan au făcut ravagii în apărarea sucevenilor. După prima jumătate de oră de joc, scorul era deja 2-0 pentru Clinceni, prin golurile marcate în minutul 13 de Neagu și minutul 32, de Benzar. Scorul la pauză a fost, însă 2-1, după ce bucovinenii au transformat un penalty. În repriza a doua, clincenarii au intrat în forță și, într-un interval de doar 16 minute, au marcat 3 goluri. Prin Nea­gu (‘51), Benzar (‘56) și Kuku (‘67). După meci, antrenorul bucovinenilor, Costel Ilie, a declarat că, „este un meci pe care trebuie să-l uităm repede”. El și-a asumat întreaga vină, „pentru că nu am putut să le transmit jucătorilor o concentrare maximă”. „Am fost apatici, n-am avut determinare, n-am avut dorința de a învinge, am crezut că meciul este câștigat de la început”, a mai spus Costel Ilie. „Am făcut un joc bun, am avut posesie mai bună, ne-am creat ocazii mai multe. Prima repriză a fost mai echilibrată, dar am intrat mai montați în repriza a doua, cu multă încredere și asta ne-a adus clar un avantaj. Cred că am câștigat la experiență și dorință de joc și la implicarea jucătorilor. Avem o echipă bună, dar i-am găsit destul de nemotivați. Am vorbit în particular cu jucătorii, să-i fac să înțeleagă că toți sunt importanți și indiferent cine intră pe teren trebuie să dea sută la sută randament”, a spus, la rândul său, Mugur Bolohan.

 

Așadar, semne bune anul are! Dacă seria rezultatelor pozitive va continua, nu ar fi imposibil ca cei din Clinceni să încerce să lupte la promovare!