Tenis. Turneul de tenis de la Madrid a consemnat prestații bune ale jucătoarelor și jucătorilor din România. Simona Halep a reușit să oprească seria de evoluții nesatisfăcătoare, din ultima vreme, și a câștigat primul trofeu din anul acesta și cel de-al 12-lea al carierei, după ce a învins-o în finala WTA de la Madrid pe Dominika Cibulkova (Slovacia, 38 WTA), cu scorul de 6-2, 6-4. În finala de dublu masculin, protagoniste au fost perechile Horia Tecău/Jean-Julien Rojer și Florin Mergea/Rohan Bopanna. Tecău și Rojer, favoriţii numărul trei ai probei, s-au impus în doar 71 de minute în faţa campionilor en titre, cu scorul de 6-4, 7-6.

 

Handbal. Echipa feminină de handbal CSM București (foto) a realizat o performanță unică în România, în istoria acestui sport. Fetele antrenate de Kim Rasmussen au câștigat trofeul Ligii Campionilor, chiar în sezonul de debut, după ce au învins, scor 29-26, după prelungiri și executarea aruncărilor de la șapte metri, pe ETO Gyor, în finala turneului Final Four de la Budapesta. Meciul a fost unul de infarct. După primele 60 de minute, scorul era egal, 22-22. Au urmat 2 reprize de prelungiri, în care, la finalul primeia, jucătoarele maghiare conduceau cu două goluri diferență, 24-22. Româncele au revenit la finalul celei de-a doua reprize de prelungiri și au egalat la 25, în ultimele două secunde din lovitură de la 7 metri. Au urmat loviturile de departajare, de la 7 metri, în care unguroaicele au ratat de două ori și astfel CSM a devenit campioana Europei. Suedeza Isabelle Gullden a fost jucătoarea meciului, marcând 15 goluri și a primit titlul de golgheteră a competiţiei.

 

Rio 2016. Încă 3 sportivi din România s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Este vorba de jucătorii de tenis de masă Elizabeta Samara, Daniela Dodean și Ovidiu Ionescu. Cei trei se află printre cei 22 de sportivi din lume care au obţinut biletele pentru probele de simplu din Brazilia datorită poziţionării din clasamentul publicat joi de Federaţia Internaţională de Tenis de Masă. În afara lui Ionescu, România îl mai poate duce la Rio pe Adrian Crișan, a cărui calificare ar putea fi confirmată pe 22 mai. Și echipa feminină de tenis de masă are șanse mari să meargă la cea mai importantă competiţie sportivă din lume.