Ședința de validare și depunerea a jurământului consilierilor și a primarului ales din orașul Măgurele, Narcis Constantin, s-a desfășurat în sala de consiliu a primăriei Măgurele, în prezența a numeroși invitați și a prefectului județului Ilfov, Adrian Petcu, care a coordonat buna desfășurare a lucrărilor. După aprobarea ordinii de zi standard, pentru astfel de ceremonii, constatarea legalității constituirii ședinței, constituirea comisiei de validare, formată din 5 membri, în urma validării celor 17 consilieri aleși ( 9 PNL, 7 PSD și 1 PMP), atât de către comisie, cât și de membrii Consiliului local, aceștia au depus jurământul.

Odată constatată legalitatea constituirii Consiliului local Măgurele, primarul ales, Narcis Constantin, a fost invitat să depună jurământul.

Potrivit ordinii de zi, a fost ales apoi, din rândul celor 17 consilieri, viceprimarul. A existat o singură propunere, și anume consilierul PNL Marius Cristian Mihai. În urma votului secret, el a fost ales cu 16 voturi „pentru” și o abținere.  Ulterior, am aflat că abținerea i-a aparținut chiar lui Marius Mihai, adică celui propus pentru această funcție. „Le mulțumesc colegilor consilieri pentru votul acordat și sper să colaborăm bine, în continuare”, a spus proaspătul viceprimar.

La finalul ședinței, au fost stabilite numărul, denumirile și componența comisiilor de specialitate, în număr de patru, fiecare alcătuite din 5 membri. Totodată, au fost aleși și președinții împreună cu secretarii comisiilor.

 

Odată declarată închisă ședința, noul primar al orașului Măgurele a dorit să adreseze câteva cuvinte consilierilor, dar și membrilor aparatului administrativ prezenți, pe care i-a numit „noii săi colegi”. Cîteva cuvinte pline de miez, care le-au mers la suflet tuturor. „Vă mulțumesc tuturor pentru prezența dumneavoastră aici. De asemenea, îi mulțumesc domnului prefect. Mulțumesc colegilor de la PNL, PSD și PMP. Este ultima oară când mă voi adresa astfel. De acum încolo, le voi mulțumi colegilor consilieri locali. Le voi mulțumi prietenilor cu care am copilărit și am cresut împreună, dintre care mulți se găsesc printre dumneavoastră. Campania a trecut, responsabilitatea noastră, a tuturor, este extrem de mare. Trebuie să ne așezăm împreună la aceeași masă și să gândim pozitiv pentru oraș. Să lăsăm în urmă tot ce a fost rău. Astăzi, ați dat dovadă că doriți să colaborăm pentru binele locuitorilor din Măgurele. Mai presus de orice orgolii personale, trebuie să punem interesul comunității. V-ați comportat exemplar și sper ca, în curând, să formăm o mare echipă. Eu nu voi face diferențe, în funcție de apartenența politică. Vă invit să facem o echipă, pentru a construi un viitor pentru orașul nostru. Voi încheia cu un citat din Einstein: Ceea ce faci pentru tine dispare odată cu tine, ceea ce faci pentru alții rămâne pentru totdeauna! Haide să facem ceva care să rămână pentru cei care vor veni, după noi”, a spus Narcis Constantin.