Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) a anunțat că, în trimestrul doi din 2016, țara noastră a înregistrat o creștere a PIB de 1,5% comparativ cu precedentele trei luni. Astfel, România a înregistrat cel mai mare avans economic dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Cele mai mari creșteri din UE în perioada aprilie — iunie 2016 s-au înregistrat în România (1,5%), Ungaria (1,1%), Slovacia și Polonia (0,9%). Nu s-au înregistrat scăderi ale PIB-ului în UE, dar trei state membre — Franța, Italia și Austria — au avut creștere zero. De asemenea, în trimestrul doi din 2016 comparativ cu perioada similară din 2015, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE, de 5,9%, urmată de Slovacia (3,7%) și Spania (3,2%).

 

ALRO Slatina, furnizor de aluminiu pentru Airbus

Airbus, cel mai important producător de aeronave, a selectat compania ALRO Slatina drept furnizor de aluminiu, acordul fiind încheiat pe o perioadă de mai mulți ani, începând cu 2017. Conform termenilor contractului, ALRO va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor, informează compania. ALRO deține certificarea de performanță NADCAP (Programul național de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospațiale și al industriei de apărare) pentru conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale.

 

Pădurile private, păzite gratuit

Statul român va finanța cu 14,5 milioane de lei paza și administrarea pădurilor cu suprafețe mai mici de 30 de hectare. Alocarea fondurilor a fost decisă în cadrul rectificării bugetare aprobate de Guvernul României și la propunerea ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer. Cele 14,5 milioane de lei vor fi alocate, conform legii, tuturor ocoalelor silvice din țară cu care proprietarii privați de păduri până la 30 hectare au încheiat contracte de pază și administrare. Ocoalele silvice vor asigura, în intervalul 1 octombrie — 31 decembrie 2016, paza pădurilor private mici și lucrările de întreținere și conservare a acestora.

 

Qatar Airways își dublează zborurile spre București

 

Qatar Airways a introdus, începând din luna august, al doilea zbor zilnic pe ruta București – Doha. Aeronavele Qatar Airways vor decola, astfel, de pe aeroportul Otopeni și vor zbura spre Doha la orele 13:10 și 20:35, în fiecare zi. Zborurile pe ruta București – Doha sunt deservite de o aeronavă Airbus A320, una dintre cele 190 de aeronave din flota Qatar Airways. Tarifele de zbor pentru ruta București – Doha pornesc de la 730 de euro, cu toate taxele incluse.