După mai multe partide în care Concordia Chiajna a fost defavorizată de deciziile arbitrilor, a venit rândul celeilalte echipe din Ilfov, FC Voluntari, să fie „taxată” de un „cavaler al fluierului”, în meciul de pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu. Cel care le-a refuzat un penalty clar ilfovenilor a fost Alexandru „Brad Pitt” Tudor.

 

FC Voluntari a fost echipa care a atacat mai mult și care a condus ostilitățile, dar norocul nu a fost de partea „marinarilor” de Ilfov. Mai mult, așa cum spuneam, Tudor le-a refuzat un penalty cât se poate de clar, pe lângă altele două cerute de jucătorii lui Florin Marin. Iar dacă punem la socoteală și faptul că Lazar, portarul Pandurilor, a fost într-o zi de excepție, avem rețeta acestei remize albe, spunem noi, nemeritată pentru ilfoveni. Căldura caniculară a fost și ea încă un dușman al jucătorilor, care
și-ar fi dorit să joace în nocturnă.

 

Tudor nu are ochi pentru hențuri

Cu riscul ne a ne repeta, Tudor n-a văzut cel puțin un penalty clar pentru gazde, când, în minutul 78, Grecu a făcut henț în propriul careu. Ilfovenii au mai reclamat și un alt henț în careu, cel făcut de Bunoza, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

În minutul 90, elevii lui Florin Marin și Dinu Todoran au mai cerut o lovitură de la 11 metri, considerând că faultul lui Pleașcă a fost în interiorul suprafeței de pedeapsă. A urmat o lovitură liberă executată de Cernat, dar Lazar a scos, incredibil, de sub bară.

În ceea ce-i privește pe gorjeni, aceștia au ripostat destul de modest, Bunoza și Sânmărtean au fost cei care au semnat ocaziile de a marca ale oaspeților. În aceste condiții, se poate spune că Alexandru Tudor a avut o contribuție importantă la stabilirea acestui rezultat. Oricum, trebuie să remarcăm jocul celor de la FC Voluntari, de când antrenor este Florin Marin.

De altfel, ei mărturisesc că au ambiții mari și sunt hotărâți să rămână în partea superioară a clasamentului, printre primele cinci clasate, după spusele mijlocașului Laurențiu Marinescu. Cert este că, în urma acestei remize, Pandurii sunt neînvinși în ultimele cinci etape.

Pentru FC Voluntari urmează un meci greu, cu Astra, în deplasare, o echipă care, deși vine după câteva eșecuri usturătoare, este o nucă greu de spart pentru oricine.

 

Încet, dar sigur, Concordia intră „în turație”

 

Week-end-ul trecut a consemnat cea de-a doua victorie pentru Concordia Chiajna, în meciul cu ASA Târgu Mureș, din deplasare. Ca și în etapa anterioară, în partida cu Gaz Metan, „vulturii” au înscris spre finalul meciului, în minutul 78. Autorul golului a fost noua achiziție a ilfovenilor, olandezul Koenders. Emil Săndoi a mutat inspirat în repriza secundă și, după doar patru minute de joc, olandezul, nou intrat în minutul 74, a deschis scorul la Târgu Mureș și a adus a doua victorie din campionat a Concordiei Chiajna. Astfel, deși ASA Târgu Mureș a dominat ambele reprize, ilfovenii au plecat cu cele trei puncte, după singura fază petrecută la poarta lui Stăncioiu. Concordia acumulează astfel 6 puncte și urcă pe 10 în Liga 1 Orange și va întâlni, etapa viitoare, CSMS Iași, pe teren propriu.