Nici acum n-a nins în Ilfov. Cumva din grabă, altfel inexplicabil, Zâna Gheţurilor n-a apucat să apese la timp butoanele cerului, ca zăpada să se poată aşterne şi peste Buftea. Iar în lumea copilăriei, acest “amănunt” e foarte important. Cum adică, “pletele dalbe” ale lui Moş Crăciun, fără decor hibernal? Cazul însă a fost rezolvat cu succes. Oamenii mari ai oraşului s-au pregătit din vreme pentru acest lucru – cu destoinicie şi înţelepciune. Edilul urbei, Gheorghe Pistol, susţinut de Consiliul Local, a decis amenajarea minunatului patinoar şi în acest an. Astfel, albul imaculat al gheţii le-a dăruit copiilor ambianţa obligatorie pentru păstrarea neatinsă a farmecului sărbătorii de iarnă.

Pomul de Crăciun” a fost titlul minunatului spectacol – ca invitaţie adresată copiilor oraşului Buftea. Anunţul le-a stârnit un interes major, cu atât mai mult cu cât îi înştiinţa asupra unui eveniment cu adevărat remarcabil: întâlnirea cu Moş Crăciun, care “le va aduce daruri, pentru toţi”. Organizată din iniţiativa şi cu sprijinul nemijlocit al Primăriei şi Centrului Cultural, întâmplarea magică s-a petrecut joi, 22 decembrie, la miezul zilei, în Piaţa Mihai Eminescu, nr. 1. Acolo e amenajat patinoarul amintit, devenit acum un loc tradiţional de escală a Moşului, adus cu sania lui fermecată. Şi în acest an, el a sosit cu sacii plini de cadouri. Iar pentru ca atmosfera să devină cu adevărat spectaculoasă, a venit înconjurat de spiriduşi – lucrători de jucării în atelierele lui – zâne, prinţese şi multe personaje din basmele îndrăgite ale copilăriei.

Spectacol cu vedete ale tinereţii

Chiar în faţa primăriei s-a aflat scena dedicată artiştilor interpreţi. Aici şi-au ţinut recitalurile invitatii Moşului: vedete tinere ale muzicii noastre moderne.

La ora 12:00, deschiderea spectacolului a făcut-o interpreta cu numele de scenă Cojo. Cunoscută pentru participarea ei la competiţia “X Factor”, dar şi datorită ultimelor albume cu piese muzicale de succes, artista a adunat atenţia, admiraţia şi aplauzele spectatorilor bufteni. A secondat-o cantautorul Andrei Vitan, partener cu care a realizat single-uri din repertoriul ei recent.

Remarcabil e şi faptul că, pe scenă, soliştii au fost repede înconjuraţi de copii, bucuroşi să participe laolaltă cu artiştii în show-ul antrenant.

Recitalurile au urmat cu apariţia lui Radu-­Mihnea Vintilă, cunoscut de fani sub numele de RaMi. E unul dintre soliştii binecunoscutului cor ilfovean de copii “Sunetul Muzicii”, condus de artista interpretă, compozitoare şi profesor de canto Cristina Manoliu Săvulescu. Recent, tânărul RaMi a repurtat un succes meritoriu într-un turneu prin Italia, alături de toţi colegii săi.

Finalul spectacolului i-a aparţinut Alexandrei Preda, din Buftea, o vedetă în vârstă de numai 13 ani, şi ea cu un palmares bine cotat. Între altele, a fost o prezenţă stră­lucitoare în competiţia televizată a show-ului “Next Star”.

Momentul de aur: întâlnirea cu Moşul

Desigur, în frumuseţea de neuitat a acestei zile, au contat bucuria distracţiei şi a surprizelor scenice. Dar nimic de pe lumea asta nu a putut atinge cotele maxime de emoţie şi însufleţire, aduse de întâlnirea cu Moş Crăciun. Iar suita lui de ajutoare a fost impresionantă. Toţi l-au sprijinit în împărţirea darurilor. Plus bilete tip voucher pentru intrarea gratuită pe gheaţa patinoarului.

Însă nerăbdarea copiilor s-a dovedit greu de strunit. Şi “forţele speciale” ale angajaţilor primăriei au intervenit imediat, ca ajutoare. Primarul Gheor­ghe Pistol a fost alături de echipa Moșului, iar sute de copii și-au primit cadourile mult dorite.