O companie spaniolă a zdruncinat industria vinului tradițional cu o băutură nouă și surprinzătoare-vinul albastru. Acesta este realizat din struguri roșii și albi împreună cu pigmenți organici.

Vinul rezultat are o nuanță de un albastru electric și o aroma dulce. Aroma este îmbunătățită cu îndulcitori de bază, non-calorici pentru a crea produsul care este o încrucișare între un vin, un vin rece și un mixer de cocktail, cu un gust catifelat, dulce și ușor siropos.

„Vinul s-a născut pentru distracție, pentru a agita lucrurile și a vedea ce se întâmplă”, a declarat co-creatorul Aritz López. „Ne-am dorit să inovăm și să începem o mică revoluție, iar industria vinului arată că este locul perfect pentru a începe.”

„În Spania, vinul este foarte legat de cultură”, a spus Lopez. „Nu s-a schimbat timp de secole. Aceasta este o tară care preferă tradiția în locul inovației. Dar noi încearcăm să schimbăm acest lucru. Ne adresăm oamenilor normali, care nu au nevoie să cunoască mii de reguli, pentru a se bucura de un pahar.”

Ca și sugestii de împerechere cu produse alimentare, spaniolii recomandă: pastele, în special cele carbonara, tzatziki și orice preparat care conține sosuri pe bază de maioneză.

Din perspectivă de longevitate, este greu de preconizat dacă vinul o să reziste, având în vedere că se adresează tinerilor de până în 30 de ani, care sunt deschiși către inovație. Gusturile contemporane tind să favorizeze produsele naturale, nealterate. Tendința acestor zile este față de vinurile la care nu se adaugă nimic .Doar timpul și vocile puternice ale industriei vinului vor spune, dacă acest vin albastru va rezista pe piață.

În prezent, vinul albastru este vândut în 25 de țări, inclusiv în România.

Rămâne de văzut dacă românii își vor ridica sprâncenele sau paharele, atunci când vine vorba de vinul albastru.