Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a luat act de demisia din funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE) a lui Mihai-Răzvan Ungureanu și a declarat vacant acest post.

Parlamentul a adoptat în unanimitate hotărârea privind declararea vacantă a funcției de director al SIE, după ce, pe 21 februarie, Birourile permanente reunite au luat act de scrisoarea președintelui României prin care se solicita Legislativului să declare vacant acest post, având în vedere demisia lui Mihai-Răzvan Ungureanu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, legat de această chestiune, că va face o propunere pentru șefia SIE la momentul potrivit, precizând că, înainte de a face publică această nominalizare, va discuta cu majoritatea parlamentară.

”Parlamentul cred că după nici șapte luni a reușit să vacanteze postul. Da, la momentul potrivit voi face o propunere. (…) Nu mă grăbesc”, a spus, potrivit Agerpres, șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că va discuta cu majoritatea parlamentară în legătură cu acest subiect.

”Am de gând să discut cu majoritatea parlamentară înainte să fac publică propunerea pe care o voi face”, a subliniat șeful statului, adăugând că va avea răbdare până aceștia își ”clarifică poziția”, în contextul problemelor din ALDE.

Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de activitatea directorului interimar al SIE, Silviu Predoiu.