Te întrebi de ce preţurile uleiului de cocos diferă atât de mult de la un centru comercial, la altul? Ei bine, popularitatea acestui produs a devenit uriaşă în ultimii ani, fiind cunoscute valenţele sale terapeutice.

 

Conştienţi de cererea imensă care există, comercianţii au inundat piaţa cu nenumărate mărci de ulei de cocos, unele extrem de slabe din punct de vedere al calităţilor nutritive, dacă nu chiar periculoase pentru sănătate. Împreună cu reprezentanţii Republica BIO, cel mai mare magazin online care comercializează exclusiv produse certificate bio, am realizat acest material cu lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când alegi uleiul de cocos, ca să nu fii păcălit de variantele falsificate.

  1. Să fie ulei de cocos virgin sau extravirgin 

E o mare diferenţă între uleiul de cocos „100% natural” sau „pur” şi „extravirgin” sau „virgin”. Doar aceste două tipuri descriu un ulei minim procesat şi care îşi păstrează nealterate calităţile.

  1. Să fie presat la rece 

Extracţia prin presarea la rece asigură conservarea tuturor calităţilor sale, adică un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase, de vitamina E, de minerale şi de antioxidanţi.

  1. Să aibă aromă şi gust de nucă de cocos 

Atunci când nu are gust de nucă de cocos, uleiul a fost supus unui proces de rafinare, filtrare, albire şi dezodorizare care are însă ca efect şi pierderea celor mai multe dintre proprietăţile sale.

  1. Să fie ambalat într-un recipient de sticlă şi nu de plastic 

Un ulei de calitate este întotdeauna comercializat în borcane de sticlă. Un recipient de plastic alterează nu doar gustul, ci şi calităţile produsului. Cantitatea de antioxidanţi se diminuează semnificativ, uleiul râncezeşte mai repede şi mai usor, iar aroma caracteristică se pierde.

  1. Să fie ulei de cocos organic, ecologic sau bio 

Uleiul de cocos organic este controlat cu mare atenţie pe tot parcursul producţiei, transportului şi comercializării, astfel încât poţi avea garanţia că şi-a păstrat intacte toate calităţile.

  1. Să nu prezinte reziduuri de pulpă sau alte impurităţi 

Uleiul de cocos care nu a fost procesat corespunzător poate conţine resturi de pulpă din nucă de cocos şi riscă să râncezească foarte uşor sau să-şi piardă din proprietăţi într-un timp extrem de scurt.