Locuitorii comunei Mogoșoaia își pot plăti acum taxele și impozitele, fără a mai sta la coadă, online, prin Ghiseul.ro, după ce instituția s-a înscris pentru folosirea platformei.

Așadar, cei interesați de plata online pot obține datele de autentificare direct prin Internet, fără să mai facă un drum la instituția publică de care aparțin pentru a obține user-ul și parola. Și, mai mult de atât, cetățeanul nu trebuie să‐și deschidă cont pe platformă; poate plăti indiferent de banca la care are deschis contul și poate plăti rapid și eficient, chiar dacă nu se află în țară.

Platforma este un proiect derulat în comun de Agenţia pentru Agenda Digitală a României şi Asociaţia de Plăţi Electronice din România.

Concret, se accesează de pe site-ul Primăriei Mogoșoaia (primaria.mogosoaia.ro) – sau direct de pe ”Ghiseul.ro”, în prima pagină – ”Solicită date de acces” și se parcurg, în acest moment, etapele – ”Verificare CNP” – ”Validare card” – ”Trimitere e-mail cu datele de logare”. Secțiunea ”Autentificare” permite consultarea obligațiilor de plată datorate instituțiilor înrolate, achitarea acestora prin plata online cu cardul (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro) și, foarte important, sunt acceptate la plată cardurile emise de toate băncile din România. Instituțiile de credit pot impune limitări la plățile prin Internet (sumă maximă, număr de tranzacții), iar informații legate de aceste limitări sunt disponibile numai la banca emitentă a cardului, potrivit informațiilor de pe site-ul Ghiseul.ro.

La plata taxelor și impozitelor prin Ghiseul.ro NU se percepe comision, iar serviciul este disponibil 7 zile din 7, 24 de ore din 24, cu excepția perioadelor de mentenanță sau intervenție tehnică asupra sistemului, care sunt anunțate din timp, pe site.

Aplicația Ghiseul.ro este optimizată accesului online de pe mobil și pentru desktop. Accesul la pagină este rapid, indiferent de conexiunea de date folosită, fiind structurată astfel încât programarea online (spre exemplu) se poate face în cel mult 30 secunde, fie că se face de pe un telefon mobil, tabletă sau de pe desktop. Și, foarte important, fiecare înscriere este trimisă pe adresa de email a persoanei, astfel încât aceasta are în Inbox datele introduse, nefiind nevoie să le memoreze.