Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă au inaugurat ieri, Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”. Noul spital are 11 cabinete în care-şi desfăşoară activitatea 12 medici din diferite specialităţi, 14 asistenţi, un psiholog şi un kinetoterapeut.

 

„Astăzi (n.r. – ieri), în sfârșit, putem să inaugurăm Ambulatoriul Clinic de Copii Victor Gomoiu. Este vorba despre o unitate de medicină pentru copii care a fost înființată de peste 50 de ani și avea nevoie de o reabilitare, modernizare și dotare, ceea ce s-a întâmplat. Programul a fost semnat în anul 2011, este vorba despre fonduri europene și fonduri din partea municipalității. Costul lucrărilor a fost de 1,5 milioane din partea Uniunii Europene și 150.000 de euro din partea municipalității”, a spus Gabriela Firea, la inaugurarea noului spital.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: “La sfârșitul verii toată construcția va fi 100% finalizată”

Edilul le-a vorbit celor prezenţi la eveniment şi despre grelele încercări prin care a trecut proiectul ce a făcut posibilă ridicarea unui spital de elită, dotat la standarde internaţionale care vine în întâmpinarea nevoilor copiilor. “Am găsit și acest proiect blocat, din nefericire, în partea a doua a anului 2015 și în a prima parte a anului 2016 nu au fost progrese în legătură cu finalizarea acestui obiectiv de investiții. Din punctul meu de vedere, proiectul a fost realizat deficitar, avea foarte multe greșeli, nu erau prevăzute branșamentele. De asemenea, dotări esențiale fără de care acest ambulatoriu nu putea să funcționeze pentru că nicio clădire nu poate să fie funcțională fără amenajări și fără branșamentele necesare. Considerăm că la sfârșitul verii toată construcția va fi 100% finalizată. Circuitele medicale, precum și numărul de paturi sunt apanajul Ministerului Sănătății și sunt convinsă că până la sfârșitul anului dacă toate aceste reguli care sunt impuse în mod firesc și legal de către Ministerul Sănătății să fie îndeplinite”, a mai spus edilul Capitalei, Gabriela Firea.