Ca în fiecare an la Afumați, magia sărbătorii Zilei de 1 Iunie e proiectată de primarul Gabriel Dumănică să se deruleze, cu multă energie,  în sistem prelungit. Adică petrecerile de Ziua Copilului, țin… două zile.

 

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 353. 
32-page-001

Așadar, totul a devenit o tradiție, căreia nimeni dintre sărbătoriți, sau susți­nă­torii lor, nu are ce să-i reproșeze. Dimpotrivă. Cu cât mai abitir e zbenguiala, chiotele și răsfățul cu bunătăți de toate soiurile – cu atât comunitatea copilăriei trăiește în cea mai bună formulă de existență. Armonia e garantată! De fapt, pe 27 și 28 mai s-a petrecut cea de-a 9-a ediție a acestei aniversări de excepție. Peste două mii de copii – cu părinți, prieteni, însoțitori – au sosit și au revenit în timpul celor 10 ore pe zi, ale sfârșitului de săptămână amintit.   Porțile distracției pe cinste  s-au deschis larg, în încinta Școlii nr. 1, din comună. Cu cât mai mulți spectatori și participanți la cheful generalizat cu sucuri, înghețată, fructe în ciocolată, floricele etc.,  plus hârjoneli, cai, saltimbanci, scamatori etc., toate gratuite, animația celor mai frumoși ani din viață e cu atât mai voioasă.

Liber la programe

Adică, la distracție, amuzament, antren, jocuri și concursuri, bașca  experiențele noi, pot fi cuprinse în nemărginirea cerului. Și treci de la una la alta, cu nonșalanța că în orice moment ți s-ar năzări să revii, nimic din toate cele de mai sus nu dispare. Apoi sunt cântecele celor de la „Davi Dance”, grija celor din „Trupa lui Biluță” ca bunătățile dulci ori răcoritoare să nu se sfârșească, Doamne ferește! Ce să mai zici de Lucian Ianuș, actor de film şi televiziune, prezentator de emisiuni pentru copii, dansator, dj, animator de petreceri pentru copii și  minunat partener  de joacă și improvizații?  Numele de scenă? “Lucică, fără frică”. E animator și clovn, iar misiunea lui de suflet, e acea de a transmite buna-dispoziție.  De a aduce râsul şi buna-dispoziţie pe chipul tuturor. Iar de la primarul Dumănică am aflat că sunt toate șansele ca în următorii ani totul să continue în același sistem. Edilul a stat permanent printre sărbă­toriți. La mul­ți ani copilărie, de ziua ta, ca-n basme!