Chemat la comisia parlamentară care anchetează desfășurarea alegerilor prezidențiale din 2009, chestorul Mihai Capră, fost secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat că, în opinia sa, alegerile prezidențiale nu au fost fraudate.

Întrebat dacă modul în care s-au desfășurat alegerile în secțiile speciale ar fi putut avantaja sau dezavantaja unul dintre candidați, Mihai Capră a răspuns: „Categoric, nu”.

Capră, care în data de 2 octombrie 2009 fusese numit în funcția de secretar de stat în MAI responsabil cu relația cu prefecturile, a precizat că îi este greu să dea un răspuns tranșant la întrebarea asupra fraudării acestor alegeri, dar consideră că principala vulnerabilitate a fost, în opinia sa, votul multiplu. El a subliniat că, în activitatea sa, Ministerul de Interne s-a achitat de sarcini și nu a influențat în niciun fel rezultatul alegerilor.

El a mai precizat că, pentru a se evita votul multiplu, au fost folosite timbre autocolante pentru aplicarea pe documentul cu care cetățenii se prezentau în secțiile de votare și, de asemenea, s-a luat decizia ca în secțiile speciale să fie montate camere de luat vederi pentru a înregistra timp de 14 ore procesul electoral, fără a altera secretul votului, imagini stocate, ulterior, pe suport magnetic.

Totodată, chestorul a mai declarat că o altă vulnerabilitate a constituit-o modul în care au fost numiți președinții secțiilor de votare. De asemenea, el a mai menționat că nu cunoaște situația secțiilor de vot din străinătate.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.353