Ziua Copilului a fost cu adevărat „Un motiv de bucurie”, la Clinceni, chiar dacă a fost sărbătorită mai târziu. Petrecerea programată inițial pe 1 iunie a fost stricată de vremea capricioasă, iar organizatorii au fost obligați atunci să anuleze totul din cauza furtunii, dar reprogramarea distracției, pentru vineri 16 iunie, s-a transformat într-un mare succes.

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 356

clinceni

Primăria Comunei Clin­­­ceni și Consiliul Local le-au oferit copiilor, dar și părinților și bunicilor celor mici, un spectacol pe cinste, prezentat de Paul Șerban, la moderna Casă de Cultură din localitate. Petrecerea a ținut ore bune, copiii, părinții și bunicii au primit în dar un spectacol minunat, „preparat” cu multă pricepere din numeroase ingrediente de calitate, artiști îndrăgiți de muzică populară, muzică ușoară, dansuri, totul condimentat cu artificii și un tort delicios.

Toate genurile, pentru toate gusturile

Au evoluat pe scenă Eugenia Moise Niculae, Taraful din Clinceni & Zestrea Ilfoveană, Grigore Gherman, care a cântat în premieră o piesă în cinstea mamelor, talentații copii ai formației ”Mlădițe Ilfovene”, sub atenta îndrumare a cunoscutei interprete Mărioara Man Gheorghe, care ne-au purtat cu cântecul lor, dansul și costumele deosebite prin toate zonele țării. Micii interpreți au susținut un adevărat recital de profesioniști, urmați fiind apoi de colegii lor, tot din Clinceni, iubiții dansatori de muzică modernă ai Trupei Pasitos.

Pe tot timpul zilei, membrii Teatrului Pass au sporit buna dispoziție cu demonstrații de face‑painting și au făcut figurine din baloane, copiii așteptând răbdători la coadă pentru a-și îndeplini aceste bucurii. Cei mici au avut posibilitatea să își trăiască din plin copilăria și în spațiul de tobogane gonflabile, bile pe apă, jucării și dulciuri oferite de comercianții prezenți la eveniment.

Spectacolul i-a avut invitați și pe Gabi Trăistaru și formația lui de muzică populară, dar și două nume de tineri care promit că vor ajunge foarte departe în lumea muzicii, Mihaela Petrache și Antonio Lupu. Mihai Napu și band-ul său a oferit clincenenilor spectacolul de  final al petrecerii, cât și darul muzical atât de prețios, imnul comunei Clinceni.

Mărioara Man Gheorghe, sufletul cald al petrecerii, a interpretat și un cântec nou în cinstea evenimentului și le-a urat clincenarilor mari și ­mici: ”Deși Ziua de 1 Iunie a trecut, noi am venit să cântăm și să vă încântăm pentru că toți copiii merită aceste clipe minunate. Copiii trebuie să învețe folclorul românesc, trebuie învățați ce e mai frumos din tradițiile noastre românești și trebuie să le ducem mai departe prin ei. Noi, prin grupul Mlădițe Ilfovene, v-am adus cântece din toate zonele țării. Să fiți fericiți că trăiți în această comună frumoasă, unde cultura are loc de cinste! Să fiți mândri, pentru că avem copii talentați la cultură, la matematică, copii premiați în toate domeniile aici, în Clinceni!”.

O dovadă a calităților deosebite ale copiilor din Clinceni a fost și momentul în care organizatorii au anunțat premierea tinerei Alexandra Ștefan, pentru rezultate deosebite. Aceasta este elevă în clasa a IX – a a Liceului Sportiv din localitate și pentru că a câștigat locul I la Olimpiada națională la Teorie Sportivă a primit din partea Primăriei o diplomă și o tabletă.

„Veniți la Clinceni, să vedeți ce oameni, ce viață, ce loc”

Comitetul de organizare, Andreea Vasile, Andreea Topârceanu, Elena Petrache, din partea primăriei, ne-a dezvăluit că toată petrecerea fost rezultatul eforturilor exclusive ale Primăriei din Clinceni și Consiliului Local.

Surpriza serii a fost, așa cum am mai spus, lansarea imnului comunei Clinceni, scris de Valeriu Argăseală, pe muzică compusă de Mihai Napu. Acesta a a fost practic punctul culminant și de maximă emoție, când primarul Adrian Budeanu a urcat pe scenă alături de artiști și a ”cântat la chitară” împreună cu cetățenii din comună, imnul Clinceniului:

„Veniți la Clinceni să vedeți ce oameni ce viață, ce loc”, „Veniți la Clinceni să vedeți o oază de vis și noroc”, „Veniți la Clinceni să vedeți că timpul nu are măsură”, „Veniți la Clinceni să vedeți că totul e ca o minune”, sunt numai câteva dintre versurile imnului comunei Clinceni, iar emoția tuturor a sporit la intonarea refrenului:

„Fie iarnă, fie vară, noi aici mereu suntem,

Ducem viața ca la țară, căci de la părinți avem,

Tradiții și meșteșuguri, datini din bătrâni lăsate

De la colinde și pluguri, la case de ani păstrate”

”Suntem la cea de a noua ediție a Zilei Copilului, în comuna Clinceni. Am început în urmă cu nouă ani, inițial trebuia să facem pe 1 iunie, dar vremea nu a fost propice și a trebuit să reprogramăm. Toată petrecerea a fost organizată exclusiv de primărie și consiliul local. Tuturor copiilor din comuna Clinceni le doresc la mulți ani, să aibă o vacanță liniștită și plină de bucurii!”, ne-a declarat Adrian Budeanu, primarul comunei Clinceni.