FC Voluntari se pregătește pentru Supercupa României

Atât FC Voluntari cât și Concordia Chiajna s-au antrenat, în pauza competițională, în cadrul unor cantonamente organizate peste graniță.

Dacă „Vulturii” au preferat Serbia, „Marinarii” au ales tot o țară ex-iugoslavă, și anume Slovenia. În loturile ambelor echipe au apărut nume noi, jucători care, speră staff-urile celor două formații, vor aduce rezultate mult mai bune în sezonul următor.

Așadar, FC Voluntari și-a stabilit tabăra de pregătire la Zrece, în Slovenia, unde a jucat deja două amicale. Prima partidă, cea cu Vorskla Poltava, s-a încheiat la egalitate, 1-1. Alb-vișinii au fost conduși în prima repriză prin golul marcat de Sharpar, în minutul 21. Egalarea a venit în minutul 73, prin Pârcălabu, care a înscris printr-un șut centrare.

În cel de-al doilea meci, disputat în compania formației NK Slaven Belupo, ilfovenii au fost învinși la limită, 0-1, prin golul marcat de Kendes, spre finalul partidei, în minutul 84.

Cu gândul la Supercupă

După performanța neaș­tep­tată din Cupa României, elevii lui Claudiu Răducanu sunt pe cale de a repeta surpriza și ar putea intra în posesia celui de-al doilea trofeu din acest an – Supercupa României. Meciul cu FC Viitorul se va desfășura duminică, 9 iulie, la Botoșani. Calculele și valoarea adversarei lor, Viitorul lui Gică Hagi, le dau însă puține șanse „marinarilor” la cucerirea Supercupei, deși fotbaliștii lui „Claugol” sunt optimiști, mai ales că lotul lor a fost întărit cu doi fotbaliști tineri, Vlad Olteanu și Mihai Popescu, împrumutați de la Dinamo. Viitorul și FC Voluntari s-au întâlnit până acum în opt meciuri – șase au fost în campionat, iar două au fost amicale. Toate au fost câștigate de actuala campioană a României.

Gabriel Deac, fost jucător al celor de la Viitorul, spune că e un meci important pentru el. „Deja sunt plecat de trei ani de acolo, nu prea mai am ce să demonstrez, dar este un meci important pentru mine, trebuie să arăt că nu am trecut degeaba prin Academie și să demonstrez că au pierdut un jucator bun”, a declarat Deac.

La rândul său, Florin Acsinte speră să câștige trofeul pus în joc la Botoșani. „E o onoare să joc cu un trofeu pe masă, la Botoșani, sper să îl și câștigăm”, a spus el.

„Vulturii”, în zbor la Zlatibor

Din data de 25 iunie, elevii lui Dan Alexa se află în localitatea Zlatibor din Serbia, într-un cantonament care ia sfârșit pe 5 iulie. Ei au avut programate 3 meciuri, cu FC Napredak Krusevac, echipă din prima ligă sârbă, formația bosniacă FC Borac Banja Luka și FK Borac Cacak.

În primul meci, Concordia a pierdut cu 1-4 în fața echipei clasate pe locul 4 din prima ligă sârbă. Ilfovenii au marcat prin Cristescu, lob superb peste portar, cu 10 minute înainte de fluierul final.

Nici meciul al doilea nu a consemnat victoria fotbaliștilor de la Chiajna. Ei au pierdut și al doilea amical disputat în Serbia, scor 0-1, în fața formației de primă ligă din Bosnia, FC Borac Banja Luka. Cea de-a treia partidă urma să se dispute după închiderea ediției publicației noastre.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.358