În plin sezon estival auzim tot mai des sintagma „summer body – corp de vară”. Nici nu este de mirare. Vara presupune haine lejere, o expunere mai mare a pielii la soare fiind, totodată, perioada perfectă pentru relaxare, de cele mai multe ori departe de oraș.

Articol apărut în nr. 361 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

pag 23 jpg

Fie că plecam la mare ori la munte, vrem să ne simțim bine în pielea noastră, să arătăm bine și, de ce nu, să atragem priviri. Ce să facem ca să devenim tot mai atrăgători când, mai mult ca oricând, suntem nevoiți să ne expunem imperfecțiunile? Dr. Silvia Stănculescu ne dezvăluie câteva mici secrete ale trupului perfect pe timp de vară. Iată-le!

„Cred totuși că această idee a corpului de vară pe care îl visăm cu toții este supraestimată. Poate fi, într-adevăr, un moment de conștientizare a faptului că un corp care arată bine este un corp sănătos ori chiar pretext de automotivare pentru a avea mai multă grijă de noi. Un corp de vară este unul în care te simți bine, indiferent că porți pantaloni scurți, costum de baie sau rochie. Este important să ai o alimentație sănătoasă, să faci mișcare, să te hidratezi și să nu te expui prea mult la soare”, explică dr. Silvia Stănculescu, specialist Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă în cadrul clincii Metamorphosis Center.

Sfatul medicului: Alegeți proceduri care nu presupun o perioadă lungă de recuperare!

Și pentru că, potrivit studiilor, numărul oamenilor care apelează la chirurgia estetică pe timp de vară este mai mare decât în restul anului, trebuie luate în considerare anumite aspecte importante. În primul rând, expunerea la temperaturi ridicate nu este recomandată pe timpul recuperării. Vara fiind dedicată concediilor, relaxării și distracției, ca viitori pacienți ar fi de preferat să alegem proceduri care nu presupun o perioadă lungă de recuperare.

Temperaturile ridicate întârzie rezultatele intervențiilor

Trebuie reținut faptul că temperaturile prea mari fac ca urmele intervențiilor de chirurgie estetică să fie mai roșii și mai inflamate, în timp ce umiditatea face ca pielea să suporte mai greu pansamentele. În astfel de situații și rezultatele operațiilor sunt întârziate. Indiferent de tipul de operație, umflăturile sunt mai accentuate pe timp de vară. Iar dacă vorbim de intervenții de mărire a sânului sau liposucție, va trebui să treacă o perioadă mai lungă până la extragerea firelor. De aceea, este indicat să ținem cont de sfaturile specialiștilor înainte de a apela la chirurgia estetică pe timp de vară.

Injectarea cu toxina botulinică și acid hialuronic, indicate chiar și în zilele călduroase

Operațiile estetice sunt mai periculoase pe timp de vară. În consecință, pentru protejarea țesuturilor și refacerea lor în condiții optime, operațiile la nivelul feței sunt recomandate mai degrabă, în perioada primăvară-toamnă, când temperaturile nu tind spre extreme, nicidecum vara. Liftingul facial, de exemplu, necesită purtarea unui pansament compresiv pentru o perioadă destul de lungă de timp, iar în condiții de temperaturi ridicate ar crea și un disconfort.
Procedurile ce nu impun astfel de condiții sunt mezoterapia, injectarea cu toxină botulinică și injectarea cu acid hialuronic. Acestea nu necesită un timp îndelungat de recuperare.

Dr. Silvia Stănculescu: „Încrederea și iubirea de sine ar trebui să existe la orice om”

„Chirurgia estetică nu este un trend, așa cum este deseori etichetată, ci un sprijin al încrederii de sine. Au apărut chiar articole în care acest domeniu a fost asociat cu mișcarea feministă, în urma unor statistici recente realizate de Societatea Americană a Chirurgilor Plasticieni, potrivit cărora mai mulți oameni ca niciodată apelează la chirurgia estetică. Din punctul meu de vedere, feminismul reprezintă conștientizarea puterii pe care o ai, ca femeie. Încrederea și iubirea de sine reprezintă elemente deosebit de importante, care ar trebui să existe la orice om. Femeia nu mai este de mult sexul slab, sexul frumos. Nu trebuie să fii feminist/ă pentru a te respecta pe sine și pentru a fi conștient de capacitățile unei femei”, adaugă dr. Silvia Stănculescu.