Principesa Margareta și Principele Radu au plecat aseară de urgență în Elveția, după ce starea Regelui Mihai s-a agravat, informează Casa Regală. Majestatea Sa prezintă o slăbiciune accentuată și ar putea fi internat într-o clinică din Lausanne.

 

„Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au revenit în Elveția aseară, la reședința privată a Majestății Sale. Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței. În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestății Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanțele actuale”, precizează sursa citată.

Regele Mihai I – ultimul monarh din ţările Europei de Est, s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Mihai I s-a născut pe 25 octombrie, 1921, la Sinaia și a fost Regele României în perioada 20 iulie 1927 – 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. De altfel, este unul dintre puținii foști șefi de stat în viață din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Fiu al principelui moștenitor Carol, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen (la care a renunțat mai târziu).