Ziua Marii Uniri a fost marcată și în comuna Snagov. Autoritățile locale au cinstit memoria ostașilor căzuți pe câmpul de luptă pentru credința, libertatea, apărarea țării și întregirea neamului, printr-o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la monumentele eroilor, din localitate.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 380, ediția print

„Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română, sărbătoarea să unească toată suflarea românească!”. Inspirați de acest mesaj, la Snagov, repre­zentanții tuturor partidelor s-au reunit de 1 Decembrie pentru a aduce un omagiu celor ce au săvârșit Marea Unire a românilor, cu prețul vieții lor. În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al ostașilor care s-au jertfit pentru neamul românesc, primarul Marian Oancea, viceprimarul Toma Nichita și consilierii locali au depus coroane de flori la toate cele patru monumente închinate soldaților martiri.

Marian Oancea, primarul comunei Snagov: „La mulți ani, români! Să fim uniți, solidari, să păstrăm și să promovăm identitatea națională!”

„De când ne știm, noi, comunitatea din Snagov, trăim în suflet cu credință și dragoste de țară. De aceea, pentru noi, în fiecare an ziua de 1 Decembrie este mai mult decât Ziua Națională a României. Este o stare de spirit care înmagazinează sentimente de recunoștință, de onoare, pioșenie și patriotism. Chiar și atunci când asupra noastră s-au năpustit vremuri grele, am continuat să ne păstrăm demnitatea și mândria care au caracterizat mereu poporul român. Astăzi am depus coroane de flori la Monumentele Eroilor de la Tâncăbești, Ciofliceni, Ghermănești și Snagov. Este o onoare pentru noi să cinstim memoria celor ce s-au jertfit pentru altarul României. La mulți ani, sangoveni, oriunde v-ați afla! La mulți ani tuturor celor ce simt, gândesc și trăiesc românește! Să fim uniți, solidari, să păstrăm și să promovăm identitatea națională”, ­ne-a spus Marian Oancea, primarul comunei Snagov, la finalul ceremoniei de depunere a coroanelor de flori la monumentele eroilor din localitate.