100 de elevi talentați, din toată țara, au primit premii în cadrul concursului național organizat de Școala Gimnazială ”Prof. Ion Vișoiu” din Chitila, în parteneriat cu Fundația ”Prețuiește Clipa”

Articol apărut în nr. 403 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

După cinci luni de muncă serioasă, 100 de copii din toată țara, aleși dintr-un total de 1.600, au fost recompensați cu premii substanțiale, vineri seara, pe 18 mai 2018, la Casa Casa de Cultură ”Tudor Arghezi”, din orașul Chitila, în cadrul festivității de premiere de la finalul Concursului Național de Creație Plastică ”Arta – între talent și dăruire”.

Record de participanți

Ajuns la cea de-a IV-a ediție, cu un număr record de participanți, concursul a fost organizat de către Școala Gimnazială ”Prof. Ion Vișoiu” din Chitila, în parteneriat cu Fundația ”Prețuiește Clipa”, a fost susținut de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Ilfov și Primăria Chitila și a avut ca obiectiv general cunoașterea, stimularea și afirmarea potențialului artistic al copiilor din învățământul primar, gimnazial, liceal. Tema ediții a IV-a a fost ”România – 2018 – Centenarul Marii Uniri”, iar lucrările micilor artiști au surprins peisaje, momente istorice, tradiții, obiceiuri ale țării noastre, România – atunci și acum – la secțiunea ”Creație plastică”, iar în cadrul secțiunii ”Pictură icoane pe sticlă” – lucrările au făcut trimitere la iconografia tradițională românească. Elevii au avut voie să participle la ambele secțiuni, dar nu cu mai mult de 3 lucrări/elev. Juriul a fost condus de Ștefania Duminică, directorul Școlii ”Prof. Ion Vișoiu”, care la festivitatea de premiere a vorbit admirativ despre talentul, pasiunea și determinarea tinerilor participanți; despre efortul celor implicați în jurizare, dar și despre munca asiduă a organizatorilor. La rândul său, Georgeta
Nenciu, președintele Fun­dației ”Prețuiește Clipa” s-a arătat încântată de viziunea elevilor asupra României, ”o Românie autentică, curajoasă, optimistă, cu oameni mândrii de portul lor, de obiceiuri și tradiții, o Românie gata oricând să-și onoreze semenii”.

Juriu ”Icoane pe sticlă”

Vasile Bogus – inspector școlar ”Religie și Arte” – IȘJ Ilfov;

Cristina Aurelia Ionescu Berechet – prof. Liceul de Arte ”N. Tonitza”, București;

Elena Adriana Popa – responsabil proiect – artist iconar

 

Premii pentru copii talentați

Premiile (1, 2 și 3) s-au acordat pentru ”Creație plastică” (unde au fost și câte trei mențiuni) și pentru ”Icoane pe sticlă” – pentru clasele I-II, III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII și, de asemenea, ambele secțiuni au avut premii speciale și premii din partea sponsorilor.

 

Juriu ”Creație plastică”

Georgeta Nenciu – președinte Fundația ”Prețuiește Clipa”;

Emilia Marinescu – artist plastic UAP;

Alexandrina Niță – director Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov;

Rădița Mincu – inspector școlar ”Activități extrașcolare” – IȘJ Ilfov;

Simona Pâslaru – președintele Fundației ”ProChitila”;

Maria Constantinescu – artist plastic UAP;

Ana-Maria Andrei – director general ”Media 10 Afterschool”