S-au scurs șase luni de când ultimul rege al românilor a trecut la cele veșnice. Sâmbătă, pe 2 iunie, Arhiepiscopul Calinic al Argeșului a săvârșit o slujbă de pomenire a Regelui Mihai I al României. Parastasul a avut loc în noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș, acolo unde fostul suveran își doarme somnul de veci alături de soția sa, Regina Ana și de toți regii României – Carol I, Ferdinand și Carol al II-lea.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 406, ediția print

Familia regală s-a reunit sâmbătă, pe 2 iunie, în noua necropolă de la Mănăstirea Curtea de Argeș, la parastasul de șase luni al Regelui Mihai. Slujba de pomenire a avut caracter privat și a fost oficiată de un ales sobor de preoți, condus de Arhiepiscopul Calinic al Argeșului, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, Principelui Radu și Principesei Maria, a nepotului regelui, Nicolae Medforth-Mills, și a soției acestuia.

Coroane cu flori în culorile drapelului național, la mormântul monarhului

Înaintea slujbei, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a depus, la mormintele Regelui Mihai I și Reginei Ana, două coroane rotunde cu flori în culorile drapelului național, informează Basilica.ro. Regele Mihai a murit anul trecut, pe 5 decembrie, în jurul orei 13:00, ora României, la reședința sa din Elveția, cu doar două săptămâni înainte de împlinirea celor 70 de ani de când comuniștii îl forțaseră să abdice. Avea 96 de ani. În onoarea fostului suveran, care a fost mareșal și comandant suprem al armatei României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la înhumarea care a avut loc pe 16 decembrie au fost trase 21 de salve de tun.

Foto: Basilica.ro