Joi, 19 decembrie. Centrul Cultural „Ion Manu”, din orașul Otopeni și-a deschis larg porțile pentru elevii și profesorii merituoși care au reprezentat cu cinste Ilfovul, la competiții naționale și nu numai. Pentru că o comunitate se poate dezvolta numai prin susținerea performanței educaționale, Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, i-a recompensat pe olimpici, la final de an, oferindu-le premii în semn de apreciere și încurajare.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 482, ediția print 

Zeci de copii excepționali ai Ilfovului, care au adus acasă o mulțime de diplome, medalii și trofee, împreună cu dascălii care le-au îndrumat pașii spre excelență au fost premiați în după-amiaza zilei de  joi, 19 decembrie, în cadrul unei gale dedicată în exclusivitate geniilor autohtone. Consiliul Județean Ilfov, reprezentat de președintele Marian Petrache le-a răsplătit pasiunea, munca și sacrificiile care au stat la baza rezultatelor deosebite obținute la olimpiadele de peste an, la discipline precum, limba română, limbi străine, fizică, matematică, istorie, religie, educație tehnologică etc. Și micii mari artiști ai Ilfovului care s-au clasat pe locuri fruntașe la concursuri de teatru și arte plastice, au smuls ropote de aplauze de la asistență și au fost recompensați de autorități. Zeci de elevi și profesori au primit, pe lângă mesajele de încurajare, binemeritatele felicitări și gânduri alese de apreciere și recunoștință, diplome de merit și premii în bani. Și pentru că suntem în luna cadourilor și a surprizelor, elevii au primit și daruri dulci. La festivitatea de premiere au participat și prefectul județului Ilfov, Daniel Tudor Zamfir și inspectorul școlar general adjunct, Cristina Ghiță.

„Toată lumea vorbește de meritocrație, de nevoia dezvoltării unei societăți care să aibă la bază meritocrația. Din păcate, în acești 30 de ani doar s-a vorbit despre asta, pentru că modelele noastre nu au fost acestea. Nu am premiat meritocrația, nici măcar nu am respectat-o așa cum ar fi trebuit să fie respectată. Îmi doresc ca voi, generația tânără de astăzi, să trăiască și să se dezvolte într-o societate în care premiați și respectați sunt toți, dar cei merituoși în primul rând. Vreau să mulțumesc tuturor profesorilor și educatorilor pentru faptul că au reușit să dezvolte în voi, dragostea pentru educație. Voi sunteți dovada vie că această nație are suficiente resurse și poate face orice. Am și eu o anumită vârstă. Nu regret nicio zi pe care am dedicat-o educației și vreau ca voi, cei tineri să trăiți măcar același sentiment pe care l-am trăit eu de fiecare dată. (…) Iar acum vă spun din tot sufletul la mulți ani, să aveți sărbători fericite și promit că acest eveniment este doar începutul. Va exista o tradiție în Ilfov, să premiem meritocrația”, le-a spus Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, elevilor și dascălilor premiați.

„Suntem mândri de elita ilfoveană și ne-am gândit ca în acest mod să le arătăm recunoștința și prețuirea noastră. Așa se explică faptul că astăzi am desfășurat prima ediție a Galei Excelenței în Educație. A fost un eveniment dedicat performanței în educație, competenței, implicării, pasiunii și efortului copiilor care au obținut niște distincții la nivel național. Au fost premiați aproximativ 70 de copii. Premiile au constat în bani respectiv, 1.000 de lei pentru fiecare copil care a obținut premiul pe Anexa 2 și 4 din Ordinul Ministerului Educației Naționale. Pentru cei care au participat la Olimpiada Națională a Meșteșugurilor de la Sibiu, premiile au fost diferențiate, 800 de lei premiul I, 600 de lei premiul II și 500 de lei, premiul III. Pentru trupa de teatru care, de asemenea, a luat anumite distincții, s-au acordat câte 500 de lei de fiecare copil. Această Gală a Excelenței în Educație s-a realizat la inițiativa președintelui CJI, Marian Petrache. În tot acest demers, am fost sprijiniți foarte mult de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, de inspectorul general școlar adjunct, Cristina Ghiță și de inspectorul general Adriana Stoica. Am cuvinte de apreciere la adresa Centrului Cultural “Ion Manu”, din Otopeni care ne-a găzduit și ne-a pus toată partea tehnică la dispoziție. Aceleași apreiceri le aduc și echipei mele care a muncit foarte mult pentru această festivitate de premiere. Le mulțumesc tuturor celor care s-au străduit să facă din ziua festivă a tinerelor talente ale Ilfovului, o sărbătoare unică”, ne-a spus Alexandrina Niță, directorul Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.