Acțiunile de dezinfecție a scărilor de bloc au loc ”la foc continuu”, în Dobroești.

În paralel, autoritatea locală dotează fiecare scară de bloc cu tăvițe destinate dezinfecției la intrare în respectivul imobil. ”Vom continua aceste activități până ce toate imobilele colective vor fi supuse procesului de dezinfecție, de aceea administratorii blocurilor care nu s-au înscris sunt rugați să apeleze nr. de tel 077.088.6670 pentru a face acest lucru”, a anunțat primarul comunei, Valentin Laurențiu Condu.

De asemenea, a fost începută spălarea străzilor din comună, cu detergent degresant în vederea aplicării ulterioare a dezinfectanților – acțiune ce se va desfășura în două schimburi. Lucrătorii Ecosal au intervenit (maturat/spălat) strazile Doinei, Mărului, Zorilor, Teiului, Șos. Fundeni (trotuar între Biserică și Troitță), Bălcescu, C. Vodă, Dascălu Gheorghe. ”Ne-ar fi de mare ajutor dacă în această perioadă, fiecare proprietar ar salubriza/mătura zona din fața proprietații … pentru a ușura și urgenta activitatea de spălare”, a mai spus edilul.

În legătură cu alte probleme, primarul a explicat că, zilnic ”se transmit situații cu persoanele autoizolate care trebuie verificate! Zilnic se dau ordonanțe ce trebuie aplicate! Zilnic dezinfectăm scări de bloc, străzi, clădiri publice! Zilnic ne revin noi îndatoriri, obligații și sarcini! Iar atunci când se întâmplă să avem PRIMUL CAZ CONFIRMAT și te aștepți ca situația să fie tratată cu maximă seriozitate nu doar de către noi, administrația locală, care am dispus imediat testarea urgentă a cadrelor medicale și suplimentar a celor din Poliția Locală și am reluat dezinfectarea dispensarelor, restul factorilor de decizie nu au dat un telefon …nu au mișcat un deget! La insistența mea, DSP a testat cadrele medicale de la cabinetele medicale Fundeni! Atât! Si, mai departe? …

CINE ȘI CÂND FACE ANCHETA EPIDEMIOLOGICĂ?

De asemenea, CARE ESTE PROCEDURA în cazul celor care sunt DEPISTAȚI POZITIV, ASIMPTOMATICI (care nu manifestă vizibil semnele specifice bolii) și sunt lăsați în carantină la domiciliu (care poate fi la adresa din buletin sau nu)?
De exemplu: al doilea caz existent la Dobroesti este în fapt unul depistat în București, cu buletin de București, dar care locuiește efectiv în Dobroești …. CINE ȘI CE OBLIGAȚII ARE ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE? EU TREBUIE SĂ AFLU DE LA VECINI DESPRE O ASTFEL DE SITUAȚIE? Am aflat, am contactat și verificat persoana, am înștiințat DSP … și mai departe?! … rămâne cum am stabilit? CUM?

Sunt conștient de responsabilitatea care îmi revine, … nu doresc să fac spectacol și nici circ electoral, … vreau să-mi fac datoria și vreau ca semenii mei să nu fie expusi unor riscuri care pot fi evitate! REALITATEA ESTE ACEASTA: NU EXISTĂ COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ! Doar ordine și ordonanțe … din birouri … de la șefi și șefuți îmbrăcați la costum!”, a declarat, cu supărare, Valentin Laurențiu Condu.

Update. 2.04.2020, DOBROEȘTI. Dezinfectarea spațiilor comune private din Dobroești

Potrivit dispozițiilor art.6 (1) din Ordonanța militară nr. 4 – ”Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe situate pe raza unităţii administrativ teritoriale şi vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi alte spaţii comune”, Primăria comunei Dobroești a anunțat că a recurs la dezinfectarea spațiilor private comune de pe raza localității. Acțiunea a început pe 31.03.2020, iar pentru dezinfecție s-a folosit produsul RELY+ON VIRCON. Acesta este virucid, bactericid și levuricid, iar pentru ca efectele lui să fie de durată, recomandarea producătorului este:

  • Suprafețele dezinfectate nu vor fi curățate minim 7 zile;
  • Dupa aceasta perioadă, dacă este necesară curățarea, aceasta se va
    realiza folosind doar apă!

Ajutor pentru cei fără ajutor!

În vederea prevenirii răspândirii infecției cu COVID-19, Primăria comunei Dobroești vine în sprijinul persoanelor de peste 65 ani, fără aparținători, pentru a minimaliza riscul de contaminare.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 494

Acestea pot apela numărul de telefon 0374.555.673 pentru a solicita informații și sprijin. Numărul este disponibil 24 ore din 24. CL Dobroești a decis acordarea unui ajutor săptămânal constând în produse de strictă necesitate, în valoare de 50 de lei, persoanelor de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, din fondul de rezervă al Primăriei. De asemenea, echipe de intervenție vor ajuta la achziționarea produselor de strictă necesitate, acolo unde se solicită aceasta, pe cheltuiala solicitanților.