Primii absolvenţi ai incubatorului de afaceri Ilfov Business Hub și-au prezentat, săptămâna trecută, proiectele, iar preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov (CJI), Marian Petrache, a declarat în deschiderea evenimentului că instituţia pe care o reprezintă este interesată să aibă cât mai multe afaceri pe teritoriul său.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 503


Incubatorul de afaceri este o iniţiativă a CJI pentru cei cu idei şi spirit de antreprenor. 60 de tineri au făcut cursuri de business timp de şase luni și, dintre aceștia, 20 au făcut planuri de afaceri (pe care le-au prezentat). În urma analizei juriului format din Remus Trandafir, directorul Direcţiei de Management Programe de Dezvoltare din cadrul CJ Ilfov,
Rodica Lupu, administratorul incubatorului şi trei reprezentanţi ai mediului de afaceri: Marius Ghenea, Ciprian Păltineanu, Cristian Cârstoiu, se vor selecta cel puţin 16 proiecte și vor primi câte 10.000 de euro fiecare şi sprijin în primii trei ani de la înfiinţarea firmei: sediu, mentorat şi consultanţă.

”CJI este interesat să aibă cât mai multe afaceri pe teritoriul său, pentru că în felul acesta va avea bugetul cât mai mare şi va putea să facă ceea ce şi-a propus. Fără oameni de afaceri, fără business, nu poţi avea un buget care să te ajute în ceea ce vrei să faci tu. (…) Mai ales astăzi vedem cât de important este capitalul românesc şi cât de bine este să
ai antreprenorii tăi. (…) Nu cei 10.000 de euro trebuie să vă încânte. Ce înseamnă 10.000 de euro într-un business? Faptul că 3 ani veţi fi îndrumaţi de oameni care ştiu business, care vor fi în permanenţă în dreapta dumneavoastră, este un avantaj extraordinar”, a spus Marian Petrache. El a mai amintit, de asemenea, că cei din CJI au un proiect cu cei de la Camera de Comerţ Româno-Germană pentru dezvoltarea învăţământului dual şi că la baza Strategiei de dezvoltare a CJI, aflată în dezbatere publică, se află două obiective majore – creşterea calităţii vieţii şi a atractivităţii judeţului Ilfov pentru mediul afaceri şi pentru antreprenori.