Încă patru străzi din Cartierul Tineretului vor fi asfaltate

Primarul comunei Dascălu, Doina Mănăilă, a primit din nou încrederea cetățenilor săi pentru încă un mandat, un motiv în plus pentru a își manifesta convingerea că, alături de colaboratorii săi din Consiliul local și aparatul Primăriei Dascălu, va reuși să ducă la bun sfârșit proiectele propuse pentru localitatea sa.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 521

În comuna Dascălu au continuat în această perioadă lucrările de modernizare menite să aducă comunității dezvoltarea urbanistică mult dorită. Proiectele vizează extinderea rețelelor electrice, reabilitarea drumurilor, finalizarea rețelei de canalizare. Să nu uităm că vorbim despre o comună cu un buget care se bazează în cea mai mare măsură pe contribuțiile locuitorilor ei, puțin peste 3.000 la număr, motiv pentru care fondurile disponibile sunt mult sub necesități și trebuie găsite permanent surse externe de finanțare.

Totuși, lucrurile se mișcă și în fiecare zi se pot vedea schimbări în comună. De data aceasta, primarul Doina Mănăilă ne-a anuțat că au început lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere din cadrul Cartierului Nou sau altfel spus, Cartierul Tineretului.

Modernizarea drumurilor comunale a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru primarul comunei Dascău, astfel că asfaltarea străzilor este permanent în actualitate.

În total, vor fi asfaltate 12 străzi

Am aflat astfel că patru străzi din Cartierul Nou, având o lungime de aproximativ 2,6 km, vor fi asfaltate datorită unui contract de asociere cu Consiliul Județean Ilfov, cu o valoare totală de 2,3 milioane de lei. Lucrarea se va efectua pe străzile Castanilor, Macului, Margaretelor și Narciselor.

Cartierul Tineretului  are aproximativ 600 de loturi de casă, acordate conform reglementărilor prevăzute de Legea 50. Potrivit primarului, în această zonă în care s-au construit deja case, este prioritară modernizarea infrastructurii.

”Toată această zonă în care se dezvoltă Cartierul Tineretului a fost islaz. Prin referendum, s-a decis crearea acestui spațiu lotizat foarte frumos, cu străzi cu lățimea de 12 metri, creat ca la carte”, a spus edilul.

Planurile de modernizare a infrastructurii rutiere a noului cartier presupun modernizarea unui număr de 12 străzi, care au o lungime totală de aproximativ 10 km. În prima etapă se vor asfalta patru străzi, urmând și alte lucrări de modenrizare a infrastructurii.

O altă veste bună pentru locuitorii comunei este aceea că se va lucra și la extinderea rețelei de gaze naturale, cât și la rețeaua de canalizare care va deveni, în curând, funcțională, iar cetățenii vor putea beneficia de această investiție atât de așteptată. Finalizarea rețelei de canalizare este unul dintre pricipalele obiective ale administrației comunei Dascălu.

Rețeaua de curent electric a fost extinsă în zona în care se află terenurile concesionate tinerilor sub 35 de ani, în parteneriat cu ENEL, pe o lungime de 17 km, în toată zona, iar iluminatul public a fost realizat în proporție de 30%,  adică în zonele unde cetățeni au construit deja casele, fiind montate lămpi cu LED. ”Pe patru străzi, am montat 200 de stâlpi cu 200 de astfel de lămpi, care au un randament foarte ridicat și aduc economii la factura de lumină de peste 40%”, a subliniat edilul.