Amenajat în intersecția DN1 km 27 + 500 cu DJ 101B

Un nou sens giratoriu a fost amenajat pe DN1, în zona comunei Snagov, la intersecția DJ 101B cu Drumul Național 1 (E60). Specialiștii spun că este vorba despre o zonă în care au loc foarte multe accidente.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 527, ediția print

Demersurile pentru reali­za­rea sensului giratoriu s-au făcut încă de la începutul anului când, actualul primar al Snagovului, Mihai Anghel, la acea vreme consilier local și președinte PNL Snagov, s-a întâlnit cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu, pentru a discuta despre posibile soluții de siguranța traficului și de transport în Snagov. ”Am discutat despre problemele de la intersecția DN1 cu DJ101B (ieșire sat Vlădiceasca) și împreună cu echipa de specialiști a ministerului am căutat cele mai bune soluții de siguranță a traficului în zonă. Ne propunem să realizăm un pasaj subteran care să ajute la flui­di­zarea traficului dinspre Snagov, Gruiu, Nuci către DN1”, anunța la începutul lunii februarie secretarul de stat Irinel Scrioșteanu. 

Noul sens giratoriu este o soluție temporară aleasă de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acesta va funcționa în variantă provizorie pentru o perioadă de testare și monitorizare a traficului de 30 de zile. Ulterior, își va face apariția acolo un sens giratoriu definitiv, inclus și în proiectul de realizare a unui viitor pasaj rutier, proiect în derulare cu Banca Europeană de Investiții, în cadrul căruia a fost elaborat și un studiu de fezabilitate care își propune identificarea ”punctelor negre” de pe DN1 și găsirea unor soluții eficiente de trafic. Mai exact, în zona inter­secției de pe DN-1 km 27 + 500 – DJ 101B (Vlădiceasca) se va construi un pasaj subteran care va fluidiza astfel traficul și va permite accesul mai ușor pentru șoferii care vor să ajungă în DN1 din DJ 101B. 

O soluție eficientă pentru fluidizarea traficului

Până acum, conducătorii auto care ieșeau dinspre Snagov, Ghermănești, Ciofliceni sau Vlădiceasca, pentru a ajunge pe sensul de mers către București, erau obligați să vireze la stânga. Intersecția este extrem de periculoasă, având în vedere că cei care circulă pe drumul cu prioritate se deplasează cu viteză. Pentru că se află în dreptul unui centru comercial, vorbim și despre o intersecție extrem de aglomerată, cu numeroase accidente. ”Având în vedere numărul crescut de accidente care a impus amenajarea res­pectivei intersecții, suntem în măsură să vă comunicăm că soluția prinsă în proiectul de modernizare prevede realizarea unui pasaj rutier. Această investiție va face parte din lista de proiecte de siguranță cofinanțate de Banca Europeană de In­vestiții”, a anunțat primarul comunei Snagov, Mihai Anghel. ”Pentru ca lucrurile să se întâmple am primit tot suportul doamnei Ștefania Gabriella Ferencz, secretar ge­neral al MTIC, care ne-a asigurat că, în cel mai scurt timp, vor începe lucrările de amenajare”, a declarat primarul Mihai Anghel.

Ministerul Transporturilor, „partener de bază”

Lucrările au demarat în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar au fost întrerupte la scurt timp de la debut pentru a se putea lucra la dezafectarea stâlpului ce asigură iluminatul în intersecție. ”Siguranța conducătorilor auto este extrem de importantă! Aș putea spune că Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Co­municațiilor este partenerul de bază al Snagovului! Proiectele viitoare prind viață încetul cu încetul și am convingerea că 2021 va fi marcat de profunde schimbări ce vor îmbunătăți calitatea vieții în Snagov. Primii pași sunt deja făcuți, iar pentru asta beneficiem de sprijinul total al domnului Irinel Scrioșteanu, ministru secretar de stat, al domnului Mihai Felician Cerneștean, din cadrul CNAIR. Mulțumesc totodată doamnei Secretar general al MTIC, Ștefania Gabriella Ferentz, precum și domnului Marian Ovidiu Barbier, director general adjunct în cadrul CNAIR, fără al căror sprijin și implicare nu s-ar fi întâmplat proiectele de care avem atâta nevoie”, a mai menționat primarul Mihai Anghel.