Sâmbătă, 4 septembrie, locuitorii comunei Petrăchioaia au avut ocazia să asiste la primul meci al echipei din localitate, în deschiderea sezonului 2021-2022 din Liga a IV-a, care a întâlnit echipa CSL Ștefănești. A fost un eveniment mai deosebit, deoarece baza sportivă și terenul de fotbal au fost complet reabilitate,
printr-un proiect al administrației locale.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 565, ediția print

Investiția era absolut necesară, deoarece dotările acesteia erau deteriorate, iar echipa de fotbal era nevoită să joace meciurile de pe teren propriu pe stadioane din alte localități.

A fost o inițiativă binevenită, în condițiile în care ACS Petrăchioaia a revenit în Liga a IV-a, după ce retrogradase în ediția anterioară.

La nivel județean, Liga a IV-a are două serii, fiecare formate din 10 echipe. ACS Viitorul Petrăchioaia se află acum în seria I.

Am asistat la acest meci, la invitația primarului Mihai Dobre, și am constatat că acum comuna Petrăchioaia are o bază sportivă la standarde deosebite. Cu această ocazie, l-am cunoscut pe antrenorul echipei ACS Petrăchioaia, Dumitru Dobre, care ne-a vorbit despre echipa pe care o conduce.

„Astăzi, începe sezonul 2021-2022 al Ligii a IV-a, iar în prima etapă întâlnim echipa CSL Ștefănești, antrenată de Laurențiu Tudor.

Echipa noastră a fost înființată în anul 1968. De 6-7 ani activăm în Liga a IV-a, îndeobște. Acum doi ani, în 2019 am retrogradat în liga a V-a, iar atunci am promis că într-un an vom reveni în Liga a IV-a. Ne-am ținut de cuvânt și am reușit promovarea de pe locul 2, la un singur punct de prima clasată. Am fi câștigat campionatul, dar am pierdut un meci la masa verde, pentru că n-am avut poliție. Din cauza că terenul nostru era foarte prost, am jucat la Islaz. Acolo stabilisem cu un polițist să asigure ordinea, dar acesta nu s-a prezentat la meci…

În perioada când campionatul a fost suspendat din cauza pandemiei, domnul primar Mihai Dobre ne-a promis că va reabilita stadionul, care în urmă cu doi ani era într-o stare avansată de degradare: nu era gazon, nu era nimic din ce se vede acum. A montat bănci de rezerve, a achiziționat instalații pentru irigarea gazonului a reabilitat vestiarele, astfel că acum avem unul dintre stadioanele cele mai frumoase din județ, la nivel de Liga a IV-a. Avem acum toate condițiile. Acum am reușit și 6 transferuri la echipă, bune zic eu, și ne dorim să abordăm toate meciurile la victorie.

Avem  câțiva jucători foarte buni, cum ar fi fundașul central Daniel Ioniță, Valentin Pârvu, atacant, golgheterul echipei, Alin Wențer, mijlocaș stânga, Victor Ghiță, mijlocaș central, Lucian Bugeac, fundaș, Viorel Ținculescu fundaș, Cristi Barbu, o achiziței nouă, și mulți alții.

Acum suntem foarte mulțu­miți, îl avem pe domnul primar alături de noi aici, la inaugurarea campionatului și a stadionului.

Clubul nostru mai are și grupe de copii și juniori, unde îl am alături pe Sebastian Ioniță, și avem peste 80 de copii care practică fotbalul în comuna noastră”, ne-a spus echipa Dumitru Dobre, antrenorul echipei ACS Viitorul Petrăchioaia, cunoscut ca „Titi Blondu”.

Terenul stadionului din Petrăchioaia, reabilitat la cele mai înalte standarde

„Am început reabilitarea terenului de fotbal în noiembrie 2020, teren care nu fusese niciodată reabilitat. Acesta a fost scarificat, arat, discuit, a fost nivelat, apoi a fost însămânțat, am achiziționat instalația pentru irigarea terenului, au fost forate 4 puțuri în acest scop, a fost amenajat un sistem de drenaj al terenului și bănci de rezerve. La pregătirea terenului am fost ajutați de Societatea AGRO NEB 123 SRL cu utilajele necesare, care au executat toate lucrările amintite. Pe această cale doresc să-i mulțumesc domnului administrator Ionel Știrbu care a fost alături de noi și ne-a sprijinit.

Aceleași lucrări le-am executat și pentru terenul de minifotbal, destinat grupelor de copii, aflat în imediata apropiere a terenului mare.

Totodată, de jur-împrejurul stadionului am plantat 120 de platani.

Au fost renovate tribuna și clădirea vestiarelor (interior și exterior) vestiare care beneficiază de apă caldă și căldură, mobilier, gupuri sanitare etc. Echipa este susținută financiar de Consiliul Local care depune multe eforturi, prin primar. De asemenea, mai doresc să aduc mii de mulțumiri și administratorului bazei sportive, Ion Ștefan (Nini Balona)”, ne-a precizat și primarul Mihai Dobre.

ACS Petrăchioaia, victorie cu CSL Ștefănești

Meciul la care am asistat a fost unul foarte disputat, dovadă și scorul final, 4-3 pentru ACS Petrăchioaia. Oaspeții au fost primii care au marcat, în minutul 12, prin Marian Luiceanu, cu un lob peste portarul celor din Petrăchioaia. Gazdele au egalat în minutul 25, din penalty, prin „decarul” Valentin Pârvu, golgheterul echipei. Apoi, în minutul 43, Marian Wențer și-a adus echipa în avantaj. La pauză, antrenorul Dumitru Dobre a făcut două schimbări, Marian Barbu și Alexandru Tache, nou veniți la echipă.

Au fost două schimbări foarte inspirate ale lui nea Titi Blondu, pentru că ambii jucători au marcat, ridicând scorul la 4-1 pentru gazde. Primul care a scuturat plasa porții adversarilor a fost Marian Barbu, în minutul 61. Apoi, Alexandru Tache a înscris la rândul său, zece minute mai târziu, în minutul 71.

„După cel de-al patrulea gol pe care l-am marcat, echipa s-a retras un pic, din cauza oboselii, dându-le posibilitatea adversarilor să ne atace și să preseze. Au venit peste noi și au marcat de două ori prin Ștefan Gheorghe, care a reușit o dublă.

Una peste alta, sunt foarte mulțumit de rezultatul obținut, pentru că, după o pauză atât de îndelungată și șase transferuri făcute în ultimul moment, e greu să realizezi un joc foarte bun. Este nevoie de omogenitate la echipă, jucătorii să se cunoască între ei, să cunoască jocul echipei”, a declarat antrenorul Dumitru Dobre, după meci.