Primarul comunei, Gelu Apostol, și viceprimarul Florin Vasile, sprijiniți de Consiliul Local, au dat viață unui nou proiect important pentru comunitate. Noul sediu al Primăriei Cernica, aflat pe Strada Bizanțului nr. 105, în satul Cernica, comuna Cernica, a fost inaugurat miercuri, 1 septembrie, la început de an bisericesc, în prezența prefectului Daniel-Tudorel Zamfir, a președintelui CJI Hubert Thuma, a ambasadorului Republicii Islamice Pakistan Dr. Zafar Iqbal, a primarului comunei Brănești, Niculae Cismaru și a numeroase oficialități ale județului Ilfov. Preoții din comună au oficiat slujba de sfințire a noului sediu, iar invitații au făcut o scurtă vizită prin birouri.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 565, ediția print

”Este o zi de mare bucurie, pe 1 septembrie, la începutul unui nou an bisericesc, inaugurăm o instituție, sediul noii primării din comuna Cernica. Puține localități pot să se mândrească cu o asemenea clădire, cu o asemenea instituție. Multe orașe nu au așa ceva sau poate sunt foarte puține. (…) Iată, că se întâmplă și se zidesc și lucruri frumoase, lucruri bune și de aceea țin să îl felicit pe domnul primar, pe toți colaboratorii, toți cei care au pus umărul ca să se ridice această clădire și comuna Cernica să aibă o asemenea primărie. Nu a fost cu siguranță ușor. Cu ajutorul lui Dumnezeu cu ajutorul Maicii Domnului, al sfinților, cu credință, trecem peste toate (…) Îl știm pe dl. primar, un luptător, și de aceea, încă o dată, îl felicităm”, a spus părintele Ioan Bondar, protopop al Protopopiatului Ilfov Sud.

Locuitorii comunei Cernica, dar și cetățenii care au vizitat vechile sedii ale primăriei acestei localități știu foarte bine că edilii și angajații își desfășurau activitatea în două clădiri vechi și neîncăpătoare. De aceea, conducerea instituției a demarat construcția unui sediu nou, care acum face cinste comunei, clădirea fiind amplasată Strada Bizanțului, în spatele grădiniței cu orar prelungit din Cernica. Noul sediu are parter, două etaje și un alt „etaj retras” unde se află sala de consiliu, locul în care se vor ține ședințele Consiliului Local. Clădirea are un aspect modern, european și a fost astfel construită și amenajată încât să ofere confort atât angajaților care furnizează servicii administrative, cât mai ales cetățenilor care vin cu diferite solicitări la primărie. Pe terenurile din jurul noii primării au fost amenajate și parcări corespunzătoare, pentru personal și cetățenii care vor veni aici. Lucrarea a început în august 2018 iar de luna aceasta primăria nouă și-a deschis porțile pentru cetățenii comunei.

Primăria comunei Cer­nica are așadar un spaţiu potrivit unde au fost relocate toate serviciile specifice administrației și au fost astfel organizate încât să permită un acces cât mai facil cetățenilor și să le ofere confort pe perioada pe care aceștia o petrec în sediul instituției.

Condiții deosebite pentru cetățeni și funcționari

„Necesitatea unui astfel de proiect a constat în faptul că, sediul în care activa Primăria comunei Cernica devenise necorespunzător, spațiul fiind total nepotrivit, atât pentru funcţionarii din primărie, cât şi pentru cetățeni. Noul sediu oferă cetăţenilor din Cernica, cât și funcționarilor publici, condiţii deosebite și spaţii adecvate pentru desfăşurarea activităţii”, ne-a declarat primarul Gelu Apostol. ”Consider că avem acum o clădire reprezentativă pentru comunitatea noastră”, a mai spus edilul.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, ne-a declarat că a fost o onoare să participe la ceremonia de inaugurare a noului sediu al Primăriei Cernica, ”mai ales datorită faptului că această investiție este foarte importantă pentru comunitate, fiind o clădire deosebită și care este făcută cu sprijinul comunității”.

Finanțată prin asociere cu Consiliul Județean Ilfov, investiția este una dintre cele mai moderne și elegante primării din judetul Ilfov, o clădire cu birouri spațioase, dotate cu mobilier modern și având toate utilitățile. Actualul sediu al Primăriei Cernica este așadar locul ideal în care administrația locală își va putea desfășura în cele mai bune condiții activitatea, iar cetățenii care vin cu treabă, având în vedere locul în care este amplasată clădirea și priveliștea oferită de vecinătatea Lacului Cernica, se pot destinde și poate reușesc, măcar pentru puțin timp, să mai uite de probleme și să se relaxeze.

Toate serviciile administrative integrate într-un singur loc

”Prin realizarea acestei construcții s-a încercat înglobarea tuturor serviciilor oferite de primărie, de administrația publică, inclusiv Starea Civilă și Evidența Populației, Asistență Socială, Urbanism, Registru Agricol, Biroul secretarului general al comunei, astfel ca să fie totul integrat într-un singur loc, unde există și biroul primarului și al viceprimarului comunei. În clădirea în care lucrează 45 de funcționari, avem inclusiv o sală de ceremonii pentru oficierea căsătoriilor, sală care va avea și rol de sală de așteptare în timpul săptămânii. În privința Biroului de Evidența Populației trebuie menținat că până acum birorile erau dispersate în vechea primărie, care avea de fapt două corpuri distincte, iar oamenii erau nevoiți să depună cereri pentru diverse acte și trebuiau să penduleze între două corpuri de clădire. Acum totul se petrece în noul sediu”, ne-a declarat viceprimarul comunei, Florin Vasile.

Programul cu publicul este cel menținut și până acum, adică 8.30 – 14.00, de luni până vineri. Tot aici, cetățenii își pot plăti taxele și impozitele.

”Sperăm în plus, ca prin arhitectura clădirii, să reprezentăm și un exemplu pentru comunitatea ilfoveană și pentru clădirile care vor fi construite în jur”, a spus și arhitectul șef al comunei, Alexandru Stanciu, punctând faptul că, prin noul sediu, creând un mediu benefic angajaților care vor lucra cu plăcere, automat se transmite către cetățeni acest aspect, iar calitatea serviciilor va fi cu siguranță mult mai bună.