Orașul Chitila este, fără doar și poate, un oraș ilfovean în care ți-e mai mare dragul să trăiești. Mulți s-ar putea întreba de ce? Răspunsul îl găsești imediat, dacă pașii te duc în urbea „lipită” de marele oraș, Capitala. Pentru că, administrația locală, în frunte cu primarul Emilian Oprea a reușit să transforme fosta comună într‑un loc în care te bucuri de toate facilitățile civilizației.
Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 598, ediția print
Nu le vom enumera pe toate, pentru că cititorii noștri care locuiesc aici le cunosc. Astăzi, însă, vom vorbi despre încă o condiție sine qua non pentru ca un oraș să arate cu adevărat civilizat: CURĂȚENIA!
Și la acest capitol edilii chitileni sunt în fruntea „clasamentului”, pentru că viața locuitorilor din Chitila într-un mediu curat este o preocupare permanentă a administrației locale.
Din păcate, mai există, însă, și trăitori în acest oraș care sunt certați cu curățenia și care nu-și respectă locul în care-și duc traiul. O problemă care, din nefericire, a devenit o adevărată plagă în România, care urâțește spațiul în care viețuim.
Totuși, există și o altă față a acestei probleme, și anume oamenii care au înțeles că o viață sănătoasă nu poate exista într-un mediu poluat de deșeuri aruncate te miri unde.
Astfel de oameni constituie o majoritate în Chitila. Sunt cei care iubesc natura și care luptă cu apucăturile semenilor lor lipsiți de cea mai elementară educație.
Din acest curent, să-l numim civic, au făcut parte și voluntarii care, luni, 2 mai, au participat, în cadrul campaniei naționale inițiate de Ministerul Mediului – „Curățăm România”, la o acțiune de ecologizare în zona pârâului Mangu.
Despre ceea ce s-a întâmplat luni la Chitila, ne-a dat amănunte Cristian Dincă, șeful Serviciului Administrativ din cadrul Primăriei.
„Astăzi am participat, împreună cu colegii noștri din cadrul Primăriei, și cu 20 de elevi din clasele a VI-a și a VIII-a la o campanie de ecologizare de-a lungul pârâului Mangu, în zona Str. Islaz și pe aleea pietonală din vecinătatea Parcului Dendrologic, cu intrare prin pădure. Ei bine, de data aceasta am fost impresionați de faptul că în pădure era foarte, foarte curat, nu știu dacă am strâns un sac de gunoaie! Acum doi ani, înainte de pandemie, de-abia ce intraserăm în pădure că, numai dintr-o poieniță, am strâns 30 de saci de gunoaie. Acum, aceeași poieniță era impecabilă, de noi am crezut că a mai trect cineva înaintea noastră!
În schimb, pe malul pârâului Mangu, în zona în care vin pescarii erau tot felul de resturi, în special PET-uri. Am umplut mai mulți saci cu deșeuri”, ne-a spus Cristian Dincă.