Curățenie cartierul Otopeni de Jos, în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România”
Curățenie cartierul Otopeni de Jos, în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România”

Otopenarii sunt bine cunoscuți ca oameni mândri de orașul în care trăiesc. Și pe bune dreptate, pentru că Otopeni este un reper inconfundabil pentru județul Ilfov. Dar, mândria nu este singurul lucru care îi caracterizează. Unul dintre ele este grija față de locurile în care trăiesc.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 598, ediția print

Pag. 9, Jurnalul de Ilfov nr. 598, „Curăţăm Chitila”, în cadrul Campaniei „Curăţăm România”
Pag. 9, Jurnalul de Ilfov nr. 598, „Curăţăm Chitila”, în cadrul Campaniei „Curăţăm România”

Și am mai putea adăuga ceva la trăsăturile otopenarului: solidaritatea. Nu degeaba sloganul care îi unește pe locuitorii Otopenilor sună așa: „Împreună suntem Otopeni”!
Ei bine, acest slogan a fost ilustrat pe deplin luni, 2 mai, cu ocazia acțiunilor de ecologizare desfășurate în cadrul campaniei „Curățăm România”, în care au fost colectați, potrivit Prefecturii Ilfov, zeci de saci cu gunoi și deșeuri.
„Astăzi, luni, 2 mai 2022, a avut loc o acțiune de ecologizare în orașul Otopeni. Acțiunea a fost susținută de SC Urban SA, companie de salubritate care a asigurat baza logistică, punând la dispoziție saci, veste, mănuși și furnizând transportul zecilor de saci de deșeuri care s-au format în urma colectării. Această activitate a avut loc pe terenurile virane din cartierul Otopeni de Jos, in apropierea strazilor Avram Iancu, Transilvania și Gorunului, pe malurile canalului CC3 3 și în liziera pădurii care desparte localitățile Otopeni și Tunari. Acțiunea a constat în strângerea gunoiului amplasat în mediul natural și îndepărtarea unei cantități considerabile de deșeuri aruncate în locuri neautorizate. La această acțiune au participat printre alții, viceprimarul orașului Otopeni, Constantin Clim, subprefectul județului Ilfov, Andrei Scutelnicu și parlamentarul de Ilfov, Daniel Gheorghe. Acțiunea ecologică de la Otopeni s-a desfășurat sub egida sloganului «Împreună suntem Otopeni»”, a mai precizat Prefectura.