”Glina în care se poate” să fii civilizat!

”Localitatea noastră a fost timp de o seară (n.r. – 3 septembrie 2022) gazda unui spectacol de excepție care a adus pe scena de la „Glina Fest” artiști români precum: Andra, Nicole Cherry, Oana Radu, Maria Constantin, Laura Ion și Greek 4U, dar și echipa de dans a Clubului sportiv Glina, care a trecut cu brio peste emoțiile primului spectacol și a dansat cu multă pasiune. Vă mulțumim din suflet pentru seara extraordinară pe care ne-ați oferit-o! Cu siguranță, nu ar fi fost un eveniment deosebit fară dumneavoastră, cei din public, care preț de câteva ore ați ales să vă bucurați de acest spectacol într-o atmosferă relaxantă, așa cum nu am mai avut de mult timp. Sunteți minunați!”, a fost mesajul transmis la finalul evenimentului de primarul localității, Tudor Ionuț Răzvan.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 616

 

Sloganul electoral cu care Tudor Ionuț Răzvan și-a convins alegătorii a fost ”Glina în care se poate”. Iar că ”se poate” să fie excepțional a fost dovedit cu prisosință, la cea ­ ­de-a IV-a ediție a Glina Fest. De la locație, organizarea evenimentului, artiști, public, curățenie, asigurarea ordinii, protocol, invitați, mâncare. Nici măcar vremea, care se anunța încă de vineri, una ploioasă, cu temperaturi scăzute, mai mult de toamnă târzie decât potrivită pentru data din calendar, nu i-a convins pe cei din Glina să rămână în case. Au ieșit cu mic, cu mare și au petrecut aproape șase ore, la Baza Sportivă din localitate, antrenați la distracție de Cătălin Măruță, prezentatorul festivalului.

Evenimentul a debutat cu Just Dance Crew și Crystal Dance, timp în care publicul a început să fie tot mai numeros. Grătarele s-au încins bine, vata pe băț s-a pregătit și ea, apă și sucuri – la rece, corturi în care s-au pus bănci și mese lungi, o curățenie impecabilă, toalete ecologice, ambulanță, firmă de pază cu reguli foarte stricte și personal imposibil de înduplecat să-ți permită accesul în zone în care acesta a fost restricționat de organizatori.

A urmat Laura Ion, talentata speranță a localității Afumați, 18 ani, concurentă la ”Românii au talent”, în sezonul trecut. O voce care promite, susținută din public, la Glina Fest, de tată, bunici, prieteni și o echipă ”pătimașă” de la Primăria Afumați, condusă de edilul Gabriel Dumănică. De altfel, încet-încet, printre cei prezenți la eveniment au început să apară tot mai mulți reprezentanți ai autorităților publice județene și locale. I-am mai zărit pe Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov și Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJI, Simona Neculae, prefectul județului Ilfov și Andrei Scutelnicu, subprefect, Daniel Gheorghe, deputat de Ilfov sau Niculae Gabriel, primarul comunei Găneasa, șefi de deconcentrate ilfovene și consilieri locali. Lume multă și un aer comun de relaxare și voie bună.

Dans și dragoste

Maria Constantin a adus muzica populară și a reușit să-i facă pe cei din Glina să se prindă în hore, iar Greek 4U a păstrat vibe-ul, de data aceasta pe ritmuri grecești.

În jurul orei 20.00, pe scenă a urcat ­Nicole Cherry, iar la finalul prestației acesteia, publicul a asistat încântat la o cerere în căsătorie inedită. Ionuț a pregătit un superb buchet din 100 de trandafiri albi și un inel deosebit, a urcat pe scenă și, cu ajutorul lui Măruță, a invitat-o pe Ana lângă el, s-a așezat în genunchi și a cerut-o de soție. Deși au recunoscut că s-au sărutat o singură dată și ­s-au cunoscut cu o lună de zile în urmă, dragostea i-a făcut să se mute deja împreună și să-și dorească să-și întemeieze rapid o familie. Primarul li s-a alăturat celor doi, i-a felicitat și le-a transmis că îi așteaptă să-și oficializeze relația prin căsătorie.

Distracția a continuat la Glina Fest un joc de lumini impresionant, cu Oana Radu, iar după ora 22.00, show-ul de final a aparținut Andrei și bandului său.

O masă caldă, pentru toți elevii din Glina

Înaintea de închiderea festivalului, cu un spectaculos foc de artificii, primarul Răzvan Ionuț Tudor a mulțumit tuturor celor prezenți, public și artiști, iar pentru elevii din comuna Glina a anunțat că noul anul școlar vine și cu o masă caldă.

”După ce Glina a fost prima localitate din Ilfov unde administrația locală a acordat, în premieră așadar, fiecărui școlar, câte un ghiozdan echipat complet cu cele necesare unui elev, acum, localitatea noastră a fost selectată și inclusă în programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din învăţământ preuniversitar de stat”, a anunțat edilul.

Potrivit Ministerului Educației, pe lista celor 300 de școli incluse în proiect la nivel național figurează Șc. Gim. Nr. 2 Cățelu, cu 425 de beneficiari și Șc. Gim. Nr. 1 Glina, cu 356 de beneficiari.