Slujitorii Mănăstirii Sitaru au schimbat viețile a sute de copii. Datorită lor, numeroși elevi proveniți din familii fără posibilități financiare și materiale, de la sate, își continuă astăzi studiile. Încă dinainte de a suna primul clopoțel al acestui an de învățământ, aceștia s-au îngrijit să le ofere copiilor ghiozdane echipate cu rechizitele necesare. 

Același lucru l-au făcut și acum câteva zile când au vizitat copiii din mai multe localități, încărcați cu daruri frumoase, pentru toate gusturile și nevoile. Cărți, caiete, planșe, acuarele și pensule pentru desene, precum și o gamă variată de instrumente de scris, au întregit ghiozdanele a zeci de copii creativi, dornici de a învăța și a de a se simți bine la școală. Surprizele dulci au fost și ele nelipsite. Totul, prin dragostea și generozitatea slujitorilor Mănăstirii Sitaru. „Cu mila Bunului Dumnezeu alte patru comunități parohiale s-au bucurat de vizita noastră. Părinții slujitori, vrednici misionari, dau dovadă că sunt cei mai buni asistenți sociali pentru credincioșii pe care îi păstoresc. Preoții văd cel mai bine nevoile acestora și pe cât este cu putință încearcă să le vină în sprijin, nu doar prin cuvânt și rugăciune, dar și prin faptele concrete ale milosteniei creștine.
Așadar, prin bunăvoința părinților Marian Ungureanu, Tudor Rizea, George Tatu, Cornel Neagu și Adrian Andrei, am încercat să aducem bucurie celor mici, care merg la școală și să ușurăm, măcar și puțin, sacrificiul părinților în lupta de a-și susține copii pe drumul învățării. Am pregătit ghiozdane, echipate cu rechizite, produse de igienă și dulciuri, iar întru dragostea cea plină de îndurare a Domnului Hristos, voioși am pornit la drum străbătând trei județe: Ilfov, Prahova și Ialomița. Oameni și locuri, vieți și destine, înmănunchiate în aceleași doruri, dureri, bucurii, împliniri, lipsuri, încercări și nădejdi de mai bine. În zbuciumul și deruta lumii care ne înconjoară, copiii rămân curați, sunt fericiți, râd cu putere, se joacă, simt cu tăcere durerea părinților și cred că azi sau mâine va fi bine. Copiii cred și au nădejde, ei cred în bine, în frumos, în lumină, cred că Dumnezeu îi iubește și le poartă de grijă. Când se roagă, ei nu cer lucruri mari, nu cer averi, nu cer bogății, ei cer ca părinții și frații lor să trăiască și să fie fericiți, oricum, dar să fie împreună. Ce ideal, ce pers­pectivă a comuniunii există, încă nealterată, în inimile nobile și neprihănite ale „îngerilor de pe pământ-copiii”, a spus părintele Hrisostom Iorgulescu, coordonatorul evenimentelor culturale, educaționale și sociale, derulate de Mănăstirea Sitaru.
Mulțumiri celor ce au adus bucurie în sufletele copiilor!  
Călugării Mănăstirii Sitaru au adus, așadar, bucurie în sufletele copiilor și familiilor necăjite din mai multe localități. „În județul Ilfov am mers la parohiile Netezești și Merii Pechi, în județul Prahova am vizitat Parohia Olarii Vechi, iar în județul Ialomița, în localitatea Fierbinți, am primenit cu daruri pe micii parohieni de la Stroiești, mulțumindu-le părinților slujitori pentru dragostea cu care ne-au primit, pentru bucuria milosteniei și pentru faptul că se îngrijesc de nevoile celor încercați. Din mila și voia Domnului, în sesiunea august-septembrie 2022, peste 100 de elevi au beneficiat de ghiozdane din partea Mănăstirii Sitaru, prin contribuția voluntarilor campaniilor sociale, în cadrul programului „Daruri pentru cei mici!”. De asemenea, în aceiași perioadă, am continuat acordarea bursei (pentru recuperare medicală) unei fetițe de grădiniță iar patru elevi au fost echipați corespunzător pentru școală, asigurându-le: îmbrăcăminte, încălțăminte, ghiozdane cu rechizite, produse de igienă, câteva jucării și dulciuri. Prin susținerea dumneavoastră, faptele bune se înmulțesc, prind sens și au rod în ogorul lui Hristos. Tot ce facem, încercăm să facem pentru slava și bucuria lui Dumnezeu, pentru într-ajutorarea aproapelui, pentru a aduce bucurie și nădejde în sufletele celor aflați în nevoi. Așadar, cu recunoștință, în chip deosebit mulțumim donatorilor, voluntarilor, preoților și profesorilor pentru ajutor, susținere și colaborare”,  a mai spus părintele Hrisostom Iorgulescu.