Primarul Victor Niculae speră să modernizeze cât mai multe străzi până la sfârșitul anului

Descriam în urmă cu un an Ciorogârla ca fiind o comună cu străzi „cochete”, datorită preocupării administrației din localitate de a reabilita, moderniza și înfrumuseța trama stradală. Obiceiurile bune s-au păstrat și în acest an, iar primarul Victor Niculae, împreună cu echipa primăriei, ia măsuri, inițiază și implementează proiecte pentru ca localitatea Ciorogârla să arate din ce în ce mai bine.

Articol apărut în editia print a Jurnalul de Ilfov, nr.621

Edilul Victor Niculae a anunțat recent că are vești bune legate de modernizarea comunei. Aceasta deoarece au început lucrările de modernizare pe Strada Legumelor, iar după finalizarea acestora, s-a prevăzut ca proiectul să continue pe Strada Muncii. 

Primarul a menționat că se lucrează intens la amenajarea șanțurilor și a trotuarelor, motiv pentru care administrația își cere scuze pentru eventualul disconfort creat. ”Suntem în permanență preocupați să îmbunătățim și să înfrumusețăm localitatea noastră!”, a spus edilul.

Despre lucrările efectuate pe Strada Legumelor, am aflat că se derulează un proiect care constă în amenajarea unor rigole și a trotuarelor, împreună cu intrările în curți. Amenajarea se realizează pe ambele părți, pe întreaga lungime a străzii, de 255 metri liniari. Trotuarul va avea lățimea de 1 metru, fiind prevăzut cu pavele. Proiectul a început în jurul datei de 15 august și este prevăzut a fi terminat în câteva săptămâni, ne-a spus primarul Victor Niculae. Proiectul este puțin mai dificil de efectuat, având în vedere că lucrările trebuie făcute în așa fel încât să poată fi ocolite rețelele de canalizare și de electricitate, dar constructorul cunoaște foarte bine problemele și a precizat că va găsi soluții eficiente pentru a putea duce la bun sfârșit lucrarea, la o calitate foarte bună.

”Anul trecut, din cauza pandemiei, nu prea am făcut investiții, dar anul acesta, lucrările continuă pe măsură ce se obțin fonduri”, a mai spus primarul. După cum am mai relatat, pentru străzile Grădinari, Horia, 1 Martie, Strada Mare și Dealului, administrația a obținut aprobarea proiectului prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» cu scopul reabilitării sistemului rutier.

Siguranța cetățenilor, asigurată prin sistem de monitorizare video

”Am reabilitat Strada Dealului care are o lungime de circa 1.100 metri liniari, aceasta fiind asfaltată și am completat cu șanțuri și trotuare până la podul peste râul Ciorogârla. Urmează Strada Mare și Horia și, dacă mai este timp, sperăm să facem și Strada Grădinari”, a spus primarul. Edilul a menționat însă că nu ar dori să mai asfalteze străzi, cu toate că își cere scuze cetățenilor din comună, deoarece trebuie implementat proiectul de extindere a rețelei de apă-canal în localitate, având în vedere că Ciorogârla face parte din proiectul CJI, finanțat prin POIM. ”Cu siguranță, după ce terminăm de introdus rețelele de apă și canalizare în comună, vom asfalta și celelalte străzi”, a explicat primarul.

Potrivit primarului, o parte dintre străzile pe care le-am menționat s-au deteriorat din cauza introducerii rețelelor de apă și canalizare și trebuie reasfaltate. În proiectul POIM, din care face parte și comuna Ciorogârla, extinderea rețelelor de apă se va face pe o lungime de 23 de kilometri, iar rețeaua de canalizare va avea o lungime de 19 km, așadar nu este greu de calculat faptul că administrația știe că mai are de muncit foarte mult pentru a-și îndeplini obiectivul de a avea toate drumurile modernizate.

Edilul a menționat că este preocupat în paralel și de siguranța cetățeanului, iar acest lucru se regăsește în proiectul pentru rețeaua de camere video care au fost montate în comună. ”De zece ani, ne străduim să montăm câte 10-15 camere video pe an, în punctele cheie ale comunei. Anul acesta, au fost montate 18 camere video, astfel că toată comuna este monitorizată, toate intersecțiile, precum și toate școlile și liceul”, a declarat primarul Victor Niculae.­­