˜Unitatea va avea cabinete de pediatrie, medicină de familie, stomatologie și radiologie dentară

Comuna Dragomirești-Vale va avea, în scurt timp, un centru medical zonal modern, care va pune la dispoziția cetățenilor servicii de medicină de familie, pediatrie, stomatologie și de radiologie dentară.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 624, ediția print

Lucrările la clădirea noului centru medical al comunei Dragomirești-Vale s-au terminat, fiind astfel posibilă inaugurarea acestuia. Centrul medical este amplasat în satul Zurbaua, pe strada Ghioceilor, lângă școală, și va avea patru cabinete medicale: pentru medicină de familie și pediatrie, la parter, iar la etaj, vor fi amenajate un cabinet pentru stomatologie și unul pentru radiologie dentară. Construirea centrului medical zonal a fost finanțată din bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin PNDL, și de la bugetul local al comunei Dragomirești-Vale.

”Iată, într-o zi frumoasă de toamnă, inaugurăm o clădire foarte reușită și frumos construită, pentru care îi mulțumim constructorului. În această clădire își va desfășura activitatea, în scurt timp, un centru medical zonal care va deservi, atât populația din comuna Dragomirești – Vale, cât și locuitori din alte zone învecinate comunei noastre”, a  anunțat primarul Gheorghe Socol.

”Țin să vă anunț că inaugurăm clădirea construită, iar pentru a fi în stare de funcționare, acest centru medical mai are nevoie de două etape. Prima etapă este dotarea cu mobilier adecvat, iar etapa cea mai grea și mai complicată este cea în care va trebui ca centrul medical să fie înzestrat cu medici și personal medical adecvat”, a mai menționat primarul comunei Dragomirești-Vale. Acesta a adăugat că vor începe imediat demersurile necesare pentru mobilarea clădirii, și pentru ca aici să fie angajați medici și personal medical.

După cum a mai adăugat edilul, deși proiectul a fost demarat încă din anul 2019, realizarea sa a avut numeroase sincope, dar, iată, că în sfârșit, această construcție a fost finalizată. Astfel că săptămâna trecută, a fost posibilă organizarea festivității de inaugurare a clădirii, ocazie cu care preoții parohiilor din comună au oficiat o slujbă de sfințire, iar participanții, consilieri locali, dar și cetățeni ai comunei au putut face o primă vizită.

Clădirea respectă toate normele și reglementările impuse de ISU

Ing. Dumitru Stoian, constructorul clădirii, ­ne-a spus că această clădire, cu parter și etaj, are o amprentă la sol de 90 mp. Pe lângă compartimentarea menționată mai sus, clădirea dispune de centrală termică, cameră termică, grup sanitar pentru personal și vestiar pentru personal, toaletă, iar la etaj, un spațiu special pentru cabinet stomatologic, cabinet de  tratament, dar și pentru radiologie stomatologică și camera de developare.

Clădirea este construită  din structură de beton, cadre de beton armat și zidărie de cărămidă, acoperiș cu șarpantă de lemn. ”Este o clădire nouă care respectă toate standardele și reglementările în vigoare în domeniul construcțiilor și cele prevăzute de ISU pentru ca beneficiarul să poată obține toate avizele de funcționare.  Mai mult, camera care va fi amenajată radiologia a fost gândită special și s-au respectat toate normele, astfel încât să poată să îndeplinească această funcționalitate, sunt pereți căptușiți cu plumb, ușile la fel. Lucrările au fost efectuate cu firme cu acreditare specială autorizate. Toate lucrările sunt făcute cu firme autorizate și cu materiale autorizate”, ne-a mai explicat ing. Stoian. Acesta a mai semnalat că noua clădire beneficiază de toate utilitățile necesare, fiind realizată, de asemenea și împrejmuirea aleilor.

Constructorul a acordat o atenție specială copiilor, prin faptul că intrarea în clădire îi întâmpină foarte prietenos. Având în vedere faptul că există intenția amenajării unui cabinet de pediatrie, a fost gândită și o zonă de așteptare prietenoasă, unde copiii să se poată relaxa, să uite de teama de doctor. Clădirea beneficiază în prezent de mobilier de bază, dar dotarea efectivă  va fi realizată de acum înainte, în concordanță cu nevoile fiecărei specialități.