La Centrul Cultural ”Ion Manu” Otopeni s-a derulat în perioada 22 – 28 noiembrie a.c, Concursul de artă plastică ”Sfântul Andrei – Ocrotitorul României”, care a oferit elevilor ilfoveni posibilitatea să expună în holul instituției lucrări cu tema ”Sfântul Andrei”. Acestea au fost atent analizate de un juriu competent, iar pe 28 noiembrie, când a avut loc vernisajul expoziției, au fost anunțați câștigătorii.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 629, ediția print

Inițiativa organizării expo­ziției-concurs pentru elevii pasionați de artă și cultură a aparținut Consiliului Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și Centrul Cultural ”Ion Manu”. Picturile au fost înscrise în concurs pe categorii de vârstă – clasele I-IV, clasele V-VIII şi clasele IX-XII, iar premiile care s-au acordat au fost formate din diplome (primite și de profesorii coordonatori ai elevilor) și ghiozdane pline cu materiale necesare pentru pictură: pânze, culori acrilice, pensule; pixuri, cărți, obiecte tradiționale.

La vernisajul expoziției care a cuprins aproape 200 de lucrări și anunțarea celor desemnați câștigători au participat și vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu, Cristina Ghiță, inspector școlar general adjunct la ISJ Ilfov, Bogus Vasile, inspector școlar pentru Arte și Religie și Alexandrina Niță, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Ilfov.