Ultimele zile ale lunii noiembrie au fost cu adevărat magice pentru mulți copii din județele Ilfov și Prahova. Încărcați cu daruri, călugării Mănăstirii Sitaru s-au aflat în mijlocul micuților de la sate și au adus cu ei multă veselie și cadouri surpriză. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 629, ediția print

Copiii și-au încântat vizitatorii cu vocile lor îngerești cu care au vestit Nașterea Domnului. Ei au rostit rugăciuni, au cântat colinde tradiționale și au recitat poezii ce descriu minunatul anotimp de poveste, iarna, și frumusețea sărbătorilor care o încununează. Plini de dragoste și bucurie, clericii Mănăstirii Sitaru i-au ascultat pe toți copiii și le-au oferit darurile mult aștep­tate. Apoi, ne-au împărtășit și nouă, frânturi din momentele magice pe care le-au oferit prichindeilor. „Ne îndreptăm spre binecuvântatele Sărbători de Iarnă, motiv pentru care ne dorim să furăm cât mai multe zâmbete din partea celor mici. Și cum nu sunt ușor de convins, ne-am gândit să fim mesagerii lui Moș Nicolae și Moș Crăciun, iar dacă au fost buni și cuminți, primesc daruri bogate. Doi elevi de la școlile din localitățile Nuci și Grădiștea s-au bucurat de garderoba completă, încălțăminte, ghiozdan cu rechizite, dulciuri, jucării și produse de igienă personală. Cu sprijinul dumneavoastră, pachete alimentare consistente, dulciuri, jucării, hăinuțe si încălțăminte, au fost dăruite micuților din trei parohii de munte. Ne-au fost gazde bune preoții din parohiile: Ariceștii Zeletin, Cărbunești și Posești, din județul Prahova. Părintele Cristian Petre, părintele Constantin Manea și părintele Alexandru Enache, ne-au făcut cunoștință cu tinerele vlăstare, aflate în plin proces de creștere și formare. Am fost primiți cu colinde și rugăciune, cu multă veselie, cu îmbrățișări și un preafrumos „mulțumesc!“. M-am bucurat să aflu că sunt familii cu patru sau chiar șase copii, crescuți frumos, îngrijiți, dar mărginiți, din păcate, de anumite nevoi materiale“, ne-a spus părintele Hrisostom Iorgulescu, coordonatorul evenimentelor culturale, educaționale și sociale, derulate de Mănăstirea Sitaru.

Un vis împlinit pentru cei ce iubesc să scrie și să citească 

La bucuria acestor micuți au luat parte și alți oameni minunați care i-au ajutat pe călugării Mănăstirii Sitaru să împlinească inclusiv visul celor care iubesc să scrie, să citească și să meargă la școală. „În continuare, am asigurat 100 de manuale școlare pentru unitatea de învățământ din comuna Posești, a județului Prahova. În noiembrie am continuat transmiterea celor trei burse. Una medicală pentru tratament recuperatoriu și două de studiu. Prin ceea ce facem, ne dorim să bucurăm pe Bunul Dumnezeu, să-I aducem Slavă, să sprijinim pe cei în dificultăți, să le oferim încredințarea nădejdii întru Hristos și să arătăm lucrarea practică a Bisericii în liturghia socială, a slujirii aproapelui ca poruncă a iubirii. Așadar, nimic din cele lucrate să nu fie spre lauda noastră, decât întru bucuria și nădejdea mântuirii. Vă mulțumim, cu recunoștință, tuturor donatorilor pentru sprijinul oferit! Le mulțumim cadrelor didactice de la unitățile de învățământ din Grădiștea, Nuci și Posești pentru implicarea arătată! Le mulțumim voluntarilor: Mircea Lucian și Marius cu echipa, Bogdan, Ștefan, Sebastian, Andreea și George precum și tuturor celor implicați, pentru timpul jertfelnic, dragostea și osteneala arătate! Mulțumim părinților parohi pentru grija pe care o arată comunităților păstorite și pentru buna-primire! Slavă lui Dumnezeu pentru toate”, a adăugat părintele Hrisostom Iorgulescu, de la Mănăstirea Sitaru.