⬤ Elevii mai mari, din clasele a XII-a, sub coordonarea directorului unității de învățământ, Alina Florea, s-au ocupat de organizarea probelor ”de foc”, la care au fost supuși bobocii de-a IX-a, în cursa pentru câștigarea titulaturii de Miss și Mister Popularitate și Miss și Mister Boboc 2022-2023

Elevii Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”, din Snagov, au organizat sâmbătă seară, la Casa de Cultură ”Antim Ivireanu”, din Ghermănești, ”Balul Bobocilor 2022-2023”, un eveniment care, din păcate, din anul 2019, nu a mai avut loc, din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Așadar, creativii elevi ai claselor a XII-a, în frunte cu Miss Boboc 2019 – Bianca Grigore și Mister Boboc 2019 – Cristian Moldoveanu (ambii fiind și membrii ai juriul desemnat să aleagă noii elevi – Miss și Mister Boboc 2022-2023), i-au pregătit cum au știut mai bine pe colegii mai mici, pentru a face față unui concurs cu probe extrem de serioase. Așadar, 10 perechi frumoase s-au înscris la ”Bal” și au trăit emoții puternice în fața unei săli pline cu liceeni, profesori, părinți.
Rebeca și Alex, Giusy și Cristian, Felicia și George, Bianca și Mario, Roberta și Luca, Florentina și Costi, Gabriela și Rareș, Nico și Ștefan, Felicia și Cristi și Mihaela și Adrian s-au prezentat, pe rând, în fața juriului și au cerut susținerea publicului, motivația liceenilor fiind, la unison, aceea de a-și crea amintiri de neuitat din perioada anilor de liceu! Un juriu exigent – format, așa cum am scris mai sus, din Miss și Mister Boboc 2019 și elevul Eduard Cioacă, dar și din profesorii Elena Mitrea, Bogdan Florea, Cristian Ciobănică și Alina Florea – a acordat tuturor note maxime, de 5 pe linie, la proba de prezentare, unde fetele elegante au defilat îmbrăcate în superbe rochii de seară, de mână cu partenerii lor copleșiți de timiditate și emoții. Susținătorii fiecărei perechi au făcut galerie puternică în sală, au încurajat concurenții și, la final, și-au votat favoriții.
Probe de cultură generală, talent și îndemânare
Însă, până la momentul votului, candidații la titulatura de Miss Boboc 2022 și Mister Boboc 2022 au trecut prin probele de cultură generală, din domenii precum Istorie, Geografie sau Matematică, de talent sau îndemânare. Au fost întrebări mai grele sau mai ușoare, citite de prezentatorii evenimentului – Ionuț Vasilescu și Alexia Oprea, clasa a XII-a, care au dat de furcă concurenților. Și, evident, juriul a punctat corect, de fiecare dată! Apoi, a fost mult dans, actorie, o tematică variată care a cuprins teste amuzante precum recunoașterea unei melodii interpretată doar instrumental sau continuarea alteia, de la momentul întreruperii, recunoașterea partenerului, fiind legată la ochi, citirea rapidă a unor propoziții deja celebre, care încurcă dicția, găsirea răspunsurilor la unele ghicitori, dans cu cartea pe creștetul capului, realizarea unei dedicații de dragoste cu cuvinte date dinainte și, evident, nepotrivite contextului, confecționarea unui ”ceva” dintr-o coală de hârtie A4 sau ”bărbierirea” unui balon, cu grijă, pentru ca acesta să nu se spargă. Surpriza oferită publicului a fost dansul trupei Squad Fam, din Ghermănești, aplaudată la scenă deschisă de întreaga asistență.
S-a votat și s-au desemnat Miss și Mister Boboc, Miss și Mister Popularitate
După ce toate probele au fost duse la bun sfârșit, cu emoții, cu poticniri sau pur și simplu cu entuziasmul și priceperea vârstei de 15 ani, în culise, organizatorii au început numărătoarea voturilor acordate de public, cifre care s-au adăugat punctajelor obținute de fiecare concurent în parte. Și, pentru că titulatura de Miss Popularitate a strâns același număr de puncte, în cazul a două concurente, a fost nevoie de ”balotaj”. O întrebare de cultură generală, un răspuns corect și Miss Populariate 2022-2023, în Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”, din Snagov, a fost desemnată Florentina Ilie. Iar titlul de Mister Populariate a fost câștigat de colegul de generație, Marian Grigore.
Cel mai râvnit titlu, acela de Miss Boboc 2022-2023, a fost atribuit Mihaelei Gaie, care a primit diadema din partea Miss Boboc 2019, iar cel de Mister Boboc 2022-2023 a fost câștigat de Adrian Purcel. Evenimentul elevilor Liceului ”Mihail Kogălniceanu”, care a beneficiat de sprijinul Primăriei Snagov, prin primarul Anghel Mihai, dar și al Primăriei Gruiu și Primăriei Nuci, s-a încheiat așa cum a început, cu ropote de aplauze, voie bună, îmbrățișări și prietenie.