Raul Gabriel Niculae este preocupat de creşterea calităţii în educaţie pentru comunitatea sa

Raul Gabriel Niculae, administratorul public al Primăriei Găneasa, a anunțat că a decis să candideze pentru funcția de primar al comunei, din partea Partidului Național Liberal. Reamintim că Autoritatea Electorală Permanentă a informat că a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca alegerile locale parțiale pentru primari și consiliul local al localităților aflate în această situație să se desfășoare în data de 27 iunie 2021. Este vorba despre 35 de localități la nivel național, dintre care două din Ilfov. În comuna Găneasa cetățenii sunt chemați la urne pe 27 iunie, după ce primarul ales în 2020, Marin Tudor (PNL), a decedat.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 551

Pentru comuna Găneasa, Raul Gabriel Niculae nu este un necunoscut. Dimpotrivă, vorbim despre un candidat cu vastă experiență în administrație, care a lucrat în cadrul instituției primarului timp de șapte ani. Cunoaște foarte bine realitățile comunei sale, în slujba căreia s-a pus, de altfel, în echipă cu fostul primar Marin Tudor și cu Consiliul Local. Candidatul a avut astfel posibilitatea de a implementa împreună cu fostul primar o serie de proiecte, care au contribuit la modernizarea de care are atât de multă nevoie satele Cozieni, Găneasa, Moara Domnească, Piteasca sau Șindrilița.

”După cum știați, în urmă cu ceva timp mi-am anunțat candidatura la funcția de primar al comunei Găneasa, din partea Partidului Național Liberal, convins fiind că doar împreună putem concretiza viitoarele proiecte care vor aduce comunei frumusețea și bunăstarea pe care le dorim cu toții. Am stat alături de o persoană care m-a învățat ce înseamnă munca și integritatea, de aceea am luptat întotdeauna să ofer oamenilor de lângă mine: încredere, siguranță, respect, fapt ce m-a ajutat la îmbunătățirea calității mele de cetățean. Și, întrucât faptele mă definesc, iar în acest caz cuvintele sunt de prisos, este timpul să redescoperim frumusețea comunei Găneasa, în care mulți dintre noi ne-am petrecut o viață. Consider că am reușit, împreună cu echipa Primăriei Găneasa, să derulăm proiecte importante, benefice pentru comunitatea noastră, mai ales în satul Moara Domnească și Găneasa, unde s-au derulat lucrări ce au avut în vedere modernizarea școlilor, a căminului cultural, a terenului de sport, care au cuprins și asfaltări, extinderi de iluminat, extinderi ale rețelelor electrice, camere de supraveghere, iluminat în cimitire.  Pe 14 mai, Primăria comunei Găneasa, cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, a semnat un contract cu Serviciul de Transport București (STB). Prin urmare, locuitorii comunei Găneasa au asigurată deplasarea cu transportul public pe o perioadă de 10 ani. La fel de important de menționat este înființarea Poliției Locale, ceea ce va spori foarte mult gradul de siguranță pentru cetățenii noștri”, a declarat candidatul.

Reabilitarea școlilor este prioritară

Pentru Raul ­Gabriel Niculae, prioritare sunt educația și sportul. Edu­cația este șansa pentru dezvoltarea unei comu­nități europene, motiv  pentru care viitorul primar și-a fixat mai multe proiecte pe care își propune să le pună în practică cât mai repede.

”Ne dorim pentru copiii din comuna noastră condiții de educație cât mai bune și acces la un sistem de învățământ performant, de nivel european. Acesta este și motivul pentru care ne-am propus ca în topul proiectelor pe care le avem în vedere în viitorul apropiat să includem reabilitarea școlii din satul Șindrilița”, ne-a spus candidatul. Practic, potrivit acestuia, va fi vorba de o școală nouă, deoarece clădirea va fi reamenajată complet, igienizată, va avea gresie, faianță, parchet, vor fi refăcute complet toate utilitățile unității de învățământ. Mobilierul va fi de ultimă generație, pentru ca elevii să aibă cele mai bune condiții de lucru în timpul orelor de studiu. Reabilitarea școlii mai are în vedere o parcare pentru cadrele didactice, amenajarea unui careu pentru serbări și a accesului separat al copiilor în instituția de învățământ. Proiectul presupune și reabilitatea grădiniței care funcționează în cadrul școlii, precum și amenajarea unui teren de sport pentru copii. ”Foarte important este și faptul că vom avea și o firmă de pază care să aibă grijă de copii și vom amenaja un mic parc în curtea școlii. Grădinița va face parte din școală”, a precizat Raul Gabriel Niculae.

Unitatea de învăță­mânt dispune de patru clase pentru învățământul 0–IV, iar după amiaza în aceste spații își desfășoară cursurile elevii din clasele V-VIII. Tot aici funcționează și grădinița, cu grupa mică și grupa mare.

Este important de știut că în satul Șindrilița școala este cu adevărat mare. Vorbim de 3.500 metri pătrați. Astfel, administrația are ca obiectiv amenajarea unui teren de sport, în special pentru fotbal, având în vedere că mai există un mini-teren care va fi amenajat pentru baschet. Candidatul ne-a spus că își propune, cu sprijinul Consiliului Local, să construiască aici și o grădiniță cu program prelungit. În spațiul unde a funcționat grădinița veche urmează a fi amenajat un dispensar medical, care va cuprinde un centru de analize și radiografie. Grădinița dispune deja de un loc de joacă, iar săptămâna viitoare se va amenaja un altul pentru școală. Proiectul pentru școală presupune existența unui loc de joacă pentru elevi, iar cel care există deja va fi un parc public.

Reabilitatea școlilor este prevăzută, practic, pentru toate satele. Școlile din satul Piteasca și din satul Găneasa vor fi reabilitate printr-un proiect ce se bazează pe surse financiare de la Fondul de mediu. Și în cazul acestor unități școlare sunt avute în vedere renovări masive și o dotare modernă, conform standardelor în vigoare. De asemenea, în ambele sate există și grădinițe, dar, cum spuneam, există intenția construirii unei grădinițe cu program prelungit, având în vederea cererea din ce în ce mai mare din partea părinților, pe acest segment educațional.

Și relaxarea este importantă pentru cetățeni

Candidatul este preocupat și de asigurarea locurilor de relaxare pentru întreaga comunitate, înțelegând foarte bine cât de importante sunt spațiile verzi pentru cetățenii de toate vârstele. Acesta este și motivul pentru care există intenția ca în satul Cozieni să fie realizat un parc nou, având în vedere că există parcuri în toate satele.

”Intenționăm să facem un parc și între satele Găneasa și Moara Domnească, pentru adulți”, a mai spus Raul Gabriel Niculae.

O nouă bază sportivă ”cu de toate”,  în satul Șindrilița

Pentru satul Șindrilița există proiectul realizării unei baze sportive, având în vedere că primăria dispune de un teren cu o suprafață de 2 hectare. Pentru că există, din partea Consiliului Județean Ilfov promisiunea unui sprijin financiar, candidatul, alături de echipa sa, își propune ca în primul mandat de primar să implementeze proiectul ce ar urma să ofere comunității un teren de fotbal cu vestiare, un teren de tenis, un teren de antrenament, dar și o sală de sport acoperită.

”Avem o echipă de fotbal, în Liga 5, care își desfășoară antrenamentele în condiții dificile. Practic antrenamentele nu se pot desfășura decât prin închirierea terenului, în alte localități. Clubul sportiv de copii a funcționat în mandatul fostului primar patru ani, dar, neavând o bază sportivă,  nu s-a putut desfășura activitatea sportivă mai departe din cauza costurilor mari și a dificultății de a găsi un teren accesibil echipei celor 25 de juniori, care erau nevoiți să se deplaseze pentru orice antrenament”, a precizat candidatul.

Proiectele demarate deja vor continua

Practic, ­obiectivul prin­­ci­pal al viitoarei admi­nistrații a comunei Găneasa este acela de a investi în proiecte de dezvoltare necesare comunității, care să ofere, confort și siguranță și să permită mai ales noilor generații să aibă șansa unei vieți de nivel european, în mod special prin accesul la educație de calitate. Astfel, realizarea de noi școli, grădinițe și creșe reprezintă priorități ale viitorului primar.

Candidatul a dorit să precizeze că toate proiectele bune și importante pentru comuna Găneasa, deja începute, vor funcționa mai departe.

”Ne gândim să oferim burse copiilor merituoși, să aibă acces toți ­copiii la drepturile legale, iar acestea sunt prioritare pentru noi. Din păcate, educația în comună este deficitară, așadar trebuie să venim cu stimulente materiale, excursii și tabere școlare. La noi nu vin copiii la școală, de aceea primul pas este acela de a-i atrage să vină la ore, să îi stimulăm să nu mai aibă absențe. Sunt copii care chiar nu au posibilități materiale și ne-am propus să găsim soluții pentru a veni în sprijinul lor. Vrem, de exemplu, să îi ajutăm pe copii să ajungă la munte sau la mare. De asemenea, chiar dacă anul acesta, din cauza pandemiei, nu am putut organiza un eveniment de 1 iunie, de anul viitor ne propunem să organizăm un eveniment de Ziua Copilului și să o sărbătorim corespunzător.

Oricum, ­proiectele implementate vor continua. La început de an școlar le-am oferit copiilor ghiozdane cu  rechizite și am distribuit tablete tuturor elevilor. Ne dorim să fim alături în continuare de copii și de părinți. Vom încerca să implementăm pentru copii cursuri de dans, muzică sau pictură și să putem organiza spectacole”, a mai spus candidatul.

După cum ne-a mărturisit acesta, prioritatea viitorului primar este ”implicare deplină în viața comunității”.

”Ne vom implica, vom merge să discutăm cu copiii, să ne simtă mai aproape. Cred că ar fi important să ne întâlnim cu copiii și părinții o dată pe lună, ar fi obligatoriu din partea noastră, astfel ca cei mici să vadă că le acordăm mai multă atenție și să îi facem să fie mai încrezători în forțele lor și în viitorul bazat pe educație de calitate. Împreună, cu pași mici, vom pune bazele unei noi comune, unde comunicarea este piatra de temelie cu care vom ridica zidurile unui început plin de speranță!”, a subliniat Raul Gabriel Niculae.