Zilele trecute, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov (ADRBI – Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional (Regio) al Uniunii Europene în regiunea Bucureşti-Ilfov) au vizitat Centrul de Plasament nr 6, din Voluntari, unde s-a finalizat, în această lună, implementarea unui proiect european de reabilitare, modernizare, dezvoltare, extindere și echipare.

Reprezentanții ADRBI s-au declarat satisfăcuți de noul standard de viată, la nivel european, pe care-l oferă acum Centrul de plasament, celor 50 de copii găzduiţi. Aceștia au amintit câteva date tehnice din proiect, vorbind despre valoarea totală a acestuia – de 3,6 milioane de lei, din care 2,3 milioane de lei – valoare nerambursabilă. Cu acești bani, Centrul a primit o față nouă. Astfel, a fost amenajat un ascensor, a fost înlocuită tâmplăria exterioară, a fost anvelopată clădirea, înlocuite obiectele sanitare, s-au făcut reparații la rețelele electrice și de încălzire, a fost înlocuită parțial rețeaua de apă potabilă și cea termică, au fost montate panouri solare și s-a achiziționat mobilier nou.

Bogdan Pîntea, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov (instituție care își are sediul la parterul și etajul I al Centrului) și Nina Mihalea, șefa de Centru, au vorbit despre faptul că, deși toate lucrările s-au efectuat ”sub sarcină”, ceea ce înseamnă că ocupanții nu au fost mutați în alte centre, efortul a meritat, iar obiectivele proiectului – creșterea gradului de incluziune a copiilor aflați în plasament prin dezvoltarea abilităților de viață independentă, dezvoltarea servicilor oferite și crearea unui mediu de viață care să contribuie la o stare de spirit pozitivă pentru persoanele asistate – au fost îndeplinite cu succes!