Când vor reveni din vacanță și vor începe noul an școlar, elevii ilfoveni din Brănești, Copăceni, Dobroești, Glina, Gruiu, Petrăchioaia și Snagov vor putea folosi pentru transport microbuze școlare nou-nouțe.

Aceste 7 microbuze, cu 16+1 locuri, fac parte dintr-un lot de 100 de microbuze şcolare destinate localităţilor din mediul rural, predate, pe 23 iulie, în fața sediului Executivului, în cadru festiv, de către premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea, către autoritățile locale care le-au solicitat.

Așadar, cele 100 de microbuze, marca Opel, fac parte, la rândul lor, dintr-un lot de 600 de autovehicule achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, în urma procedurii lansate la sfârşitul anului trecut, contractul fiind semnat în luna martie a.c. Pentru o repartizare echilibrată în teritoriu, au fost vizate comune din toate judeţele ţării. Restul de 500 de microbuze din acest lot vor fi livrate eşalonat, în următoarele luni.

Preţul de achiziţie unitar plătit de MDRAP a fost de 21.200 euro fără TVA, iar finanţarea provine din vânzarea de certificate verzi, conform OG 12/2013. Microbuzele au propulsie asigurată cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcţie de tip servoasistat, sistem de frânare modern, cu asistenţă la frânarea de urgenţă, sistem de antipatinare a roţilor şi sistem electronic de control al stabilităţii. Autovehiculele sunt dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/h şi beneficiază de aer condiţionat şi de încălzire. Livrarea se face cu un set de rezervă de 5 anvelope de iarnă, iar garanţia este asigurată pentru 5 ani, în limita a 150.000 km.

Alte 13 comune ilfovene, în așteptare!

Pentru a răspunde tuturor celor 1.259 de solicitări primite din partea administraţiei publice locale, ministerul Dezvoltării anunță că va organiza, în acest an, o altă achiziţie, pentru alte 659 de microbuze, autocare și autobuze. Dintre acestea, alte 13 vor fi repartizate școlilor ilfovene din comunele Balotești, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Corbeanca, Cornetu, Dascălu, Domnești, Găneasa, Jilava, Nuci și Vidra.