hand full of money and holding a green plant

Începând de miercuri, 3 mai 2017, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiții, finanțate prin intermediul a 14 submăsuri din PNDR 2014-2020, pentru teritoriul național, dar și pentru zona Investiții Teritoriale Integrate (ITI) Delta – Dunării. Fondurile totale nerambursabile însumează 680,8 milioane de euro, din care 53,5 milioane de euro sunt alocate investițiilor din zona ITI Delta – Dunării.

„În această perioadă, ne-am implicat la capacitate maximă pentru a pregăti toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investiții pentru toate submăsurile de finanțare din Program care se adresează beneficiarilor privați. Am dorit să lansăm toate aceste sesiuni, cu domenii de investiție diversificate, pentru a oferi tuturor celor interesați șansa de a dezvolta o investiție în mediul rural, cu fonduri din PNDR”, a declarat Adrian-Ionuț Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Măsurile care au fost deschise

În intervalul 3 mai 2017, ora 9.00 – 31 iulie 2017, ora 17.00, AFIR lansează sesiuni de primire a proiectelor pentru următoarele submăsuri (sM):

● sM 4.1 „Investiții în exploatații agricole”

● sM 4.1a „Investiții în exploatații pomicole”

● sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”

● sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”

● sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”

● sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”

● sM 9.1 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”

● sM 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”

● sM 4.1 „Investiții în exploatații agricole zona ITI – DD”

● sM 4.1a „Investiții în exploatații pomicole zona ITI – DD”

● sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale zona ITI – DD”

● sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici zona ITI – DD”

● sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole ITI – DD”

În aceeași perioadă, 3 mai 2017, ora 9.00 – 31 octombrie 2017, ora 17.00, se lansează și sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanță în vederea implementării proiectelor de investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole” aferentă sM 4.2.

Depunerea proiectelor se realizează on-line pe pagina oficială de internet a agenției, www.afir.info, pentru toate submăsurile care se vor lansa în curând. Totodată, toți cei interesați să dezvolte investiții în domeniul agricol, pomicol și în cel non-agricol pot consulta Ghidul solicitantului pentru sub­măsurile amintite pe site-ul AFIR, la secțiunea „Investiții PNDR”.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, numărul 349