Înscrie-te la cursuri!

Luna iulie vine cu noi oferte de pregătire teoretică și practică pentru cei care doresc să-și schimbe meseria. Norocoșii vor fi ilfovenii  înregistrați în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ce vor să se califice în vânzări și în arta culinară.

În toiul verii, zeci de ilfoveni, rămași fără ocupație, se pot specializa în meseriile cele mai căutate pe piața muncii de către angajatori. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov (AJOFM Ilfov) organizează în iulie două cursuri. Unul pentru cei care doresc să descopere tainele bucătăriei și să prospere în acest domeniu și încă unul în comerț. Nu mai puțin de 28 de persoane din județ se vor califica și vor deveni adevărați profesioniști în meserii necunoscute de ei până acum. Dar, care sunt extrem de căutate de către agenții economici, la momentul actual, când concedierile în masă sunt tot mai frecvente, iar angajările din ce în ce mai puține. Vestea bună este că toți candidații vor participa la cursurile organizate de profesioniști, fără să scoată un leu din buzunar.

Înveți o nouă meserie gratuit 

Nu mai puțin de 14 ilfoveni se vor specializa în această perioadă, arta culinară devenind buni bucătari și tot atâția în comerț, fiind certificați drept comercianți – vânzători mărfuri alimentare. Dacă vrei să ocupi un loc la școala de meserii a agenției ilfovene, totul este gratuit. Materialele didactice de care vei avea nevoie pentru studiu sunt puse la dispoziție de organizatori și nu necesită contribuția ta. Iar costurile pentru cadrele didactice care vor susține cursurile și îți vor evalua cunoștințele după pregătirea teoretică și practică, vor fi plătite de autorități. La final, însă, dacă treci toate testele specialiștilor, vei primi un atestat care certifică noua ta meserie. 

Fii unul dintre viitorii specialiști!  

Și tu poți fi unul dintre viitorii specialiști în vânzări sau artă culinară!  Trebuie doar să soliciți înscrierea în evidența Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov și să-ți depui dosarul cu toate actele necesare anexate. Pentru informații suplimentare cu privire la înscrierea la cursuri poți consulta direct reprezentanții instituției, la telefon 021/332.37.08. Însă, cel mai indicat este să te prezinți la sediul agenției din str. Ruginoasa nr. 4, sector 4, București și să le soliciți consultanților informații în acest sens.   

173 de programe de recalificare, în toată țara

La nivel național, vor fi demarate 173 de cursuri de calificare și recalificare, gratuite. 3.777 de persoane vor fi instruite, conform legii, prin intermediul agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă și Agenția municipiului București. Cele mai multe cursuri, cu cei mai mulți participanți se vor organiza la Brașov (224 de beneficiari), Iași (175 de beneficiari), Mureș (168 de beneficiari), Dolj (168 de beneficiari) și Dâmbovița (154 de beneficiari). În Ilfov vor fi mai puține persoane cuprinse în programul de pregătire profesională dar, să nu uităm că acesta este județul cu cei mai puțini oameni fără ocupație din România.