Daniel Constantin a rămas fără sprijin politic

Duminica trecută, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a rămas fără unul dintre co-președinți, după ce Biroul Politic Central (BPC) a decis retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului. În cursul zilei de luni, prim-ministrul Grindeanu i-a transmis președintelui Iohannis numele noului vicepremier și ministru al Mediului, respectiv Grațiela Gavrilescu.

Totodată, Biroul Politic Central al ALDE a decis să o propună pentru funcția de ministru al Mediului și viceprim-ministru pe Grațiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, Biroul Politic Central îl susține pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

Constantin, acuzat că ar fi „omul binomului” și prea tehnocrat

Referitor la decizia BPC al ALDE Constantin a declarat că, la momentul în care a propus un protocol în coaliție, „acesta a deranjat foarte tare”.

„Se dorea încă de la începutul acestei coaliții, acestui Guvern, ca decizia să se ia de către doi oameni și punct. Acum să nu credeți că dl Tăriceanu a luat o decizie fără să aibă acordul dlui Dragnea. Asta nu înseamnă acum că am o problemă cu dl Dragnea. Dimpotrivă, problema mea este legată de dl Tăriceanu”, a arătat Constantin. „Nu mi s-au făcut reproșuri. Nici acum, nici ieri în ședință. Singurele reproșuri care mi s-au făcut au fost că sunt omul binomului și sunt prea tehnocrat. Am încercat în toată cariera mea, indiferent unde am fost, să îmi fac datoria. (…) Probabil că lucrul acesta este considerat de dl Tăriceanu, așa, ieșit din comun. Dânsul are alt mesaj politic pe care îl înțeleg. Eu cred că românii au nevoie, pe lângă o luptă pentru drepturile și libertățile cetățenești, au nevoie de politici guvernamentale coerente sau de oameni care să aplice, cu bună știință, programul de guvernare. Eu asta am încercat să fac”, a adăugat Constantin.

Ar putea fi exclus din ALDE

Daniel Constantin se așteaptă ca, la Congresul ALDE, să fie exclus din partid. Întrebat despre viitorul său politic, Constantin a răspuns: „Chiar dacă domnul Tăriceanu a încercat să acrediteze ideea că am un alt proiect politic, acuzându-mă că m-am întâlnit cu dl Ponta. (…) Eu mă întâlnesc cu dl Ponta în continuare, chiar dacă nu mai este președinte PSD, nu mai este prim-ministru. Asta nu înseamnă că avem un proiect politic. Rămân în ALDE pentru că ceea ce se întâmplă în continuare încalcă orice regulă a democrației, orice regulă a liberalismului și cred că ceea ce face dl Tăriceanu nu va face bine acestei formațiuni politice. (…) Se continuă, din păcate, această politică a pumnului în gură și a deciziilor care se iau unilateral de către dl Tăriceanu”, a mai spus Constantin.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.344