BALOTEȘTI

Articol apărut în  Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 706

Prezență la vot  55,59%

Cristian-Ștefan Pretorian (PSD) 68,31%

Consiliul Local Balotești

Număr de mandate  – 17

Ponderea voturilor valabil exprimate

l PSD     10 mandate (56,65%)

l USR    3 mandate (16,21%)

l PNL    2 mandate (9,86%)

l AUR    1 mandat (8,48%)

l Forța Dreptei    1 mandat (5,18%)

Alegerile locale din Balotești au fost marcate de o competiție intensă, cu șase candidați la funcția de primar și 100 pentru consilieri locali, dar scrutinul electoral nu a adus schimbări esențiale pentru comună, deoa­rece cetățenii au decis să îi ofere încrederea pentru un nou mandat candidatului PSD Cristian Ștefan Pretorian, care a fost și până acum la cârma Primăriei Balotești.

Pe lista candidaților la funcția de primar s-au aflat Pretorian Cristian – Ștefan (PSD) , Ghiță Cătălin (USR), Todirică Mirel (AUR), Ion Tudorel-Marian (PNL), Sabău Florin-Dumitru (Forța Dreptei), Niculae Nicușor-Robert (Partidul Lege Educație Unitate). Cu un total de 8.319 persoane înscrise pe liste permanente și complementare, prezența la vot a fost de 55,59%, 4.625 alegători participând la scrutin. Procesul electoral s-a desfășurat în cadrul a șapte secții de votare, numerotate între 136 și 141. Cu puțin timp înainte de alegeri, Cristian Ștefan Pretorian transmitea electoratului său faptul că după cei patru ani de activitate ca primar, făcând un mic bilanț al activității sale și a echipei, poate spune cu mândrie că a putut oferi comunei Balotești, prin rezultate, toate componentele administrației locale.

”Putem vorbi cu mândrie de investiții în infrastructură până la educație și învățământ, putem vorbi de salubrizare până la modernizarea serviciilor publice, putem vorbi de locuințe până la un viitor sigur pentru tineri. Pe 09 iunie cel mai important este viitorul și suntem pregătiți să oferim viitor comunei noastre”, a mai transmis Cristian-Ștefan Pretorian.