Măgurele – prezență la urne – 55,15%

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 706

Secțiile de votare cu numerele 43-50 ale Circumscripției electorale județene 25 Ilfov au fost alocate orașului Măgurele, numărul total al alegătorilor înscriși în listele fiind de 11.181. S-au prezentat la urne 6.167 persoane, 5.999 de voturi fiind declarate valabil exprimate.

Cu un total de voturi obținute de la cei din Măgurele, de 4.208, actualul edil în funcție – Narcis-Cătălin Constantin a câștigat un nou mandat de primar al orașului, diferența dintre acesta și următorul clasat în cursă, Cristian Stamate (USR) fiind una covârșitoare, acesta din urmă obținând doar un procent de 13,60% din voturile alegătorilor care și-au exprimat opțiunea politică, în Măgurele.

Procesul electoral în orașul Măgurele s-a desfășurat într-o atmosferă calmă, s-au creat cozi la secțiile cu mai mulți alegători arondați, însă aceștia și-au așteptat cu răbdare rândul la urne.

Narcis-Cătălin CONSTANTIN (PNL)
70,14%, 4.208 voturi

Locul 2 – Cristian STAMATE – 13,60%,
816 voturi

Locul 3 – Sebastian-Ștefan SĂBĂROIU – 9,38%, 563 voturi

Consiliul Local Măgurele

Număr de mandate – 17

Ponderea voturilor
valabil exprimate

PNL 10 mandate (60,12%)

USR 3 mandate (16,77%)

PSD 2 mandate (13,46%)

AUR 2 mandate (9,62%)

”Am votat astăzi pentru a continua să transformăm Măgurele într-un oraș cu adevărat european. Am votat pentru o voce puternică în Parlamentul European și pentru a continua investițiile în infrastructură, educație, sănătate, cultură și mediu, pentru a crește calitatea vieții fiecăruia dintre noi și pentru a le oferi șanse reale copiilor noștri”, spunea Narcis Constantin, înaintea votării. Iar după afișarea rezultatelor, edilul ales a mulțumit cetățenilor pentru încrederea acordată! ”Faptul că m-ați votat în număr atât de mare mă onorează și mă responsabilizează! Vă mulțumesc pentru că ați fost prezenți într-un număr atât de mare la urne, indiferent de opțiunea voastră politică. Cei mai mulți ați votat pentru dezvoltarea acestui oraș căruia îi spunem acasă! Îi felicit și pe contracandidații mei, pe toți cei care au fost aleși în Consiliul Local și pe care îi aștept să facem echipă pentru dezvoltarea orașului în următorii 4 ani! Felicitări și președintelui Consilului Județean Ilfov, Hubert Thuma, partenerul nostru în cele mai mari si ambițioase proiecte ale orașului!”, a transmis primarul.

De altfel, președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma a votat în satul Vârtejul din Măgurele, la secția 50, amenajată în Grădinița Nr. 3. După ieșirea din secția de votare, președintele CJ Ilfov a declarat că a votat ”pentru bunăstare, pentru echipă, pentru continuitate, pentru dezvoltare. Împreună pentru un Ilfov măreț!”