Buftea, prezență la urne 63,21%

Alegerile locale din Buftea au adus în atenție competiția a patru candidați care au intrat în cursă pentru a câștiga încrederea cetățenilor, dar Gheorghe Pistol, actualul primar, a reușit să câștige din nou încrederea electoratului, obținând un nou mandat. Acesta a fost însoțit la vot de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, gest care a evidențiat astfel sprijinul politic solid pe care primarul încă în funcție, dar de acum putem spune viitorul primar Gheorghe Pistol îl are în cadrul comunității.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 706

”Am venit la vot cu gânduri frumoase pentru viitorul tinerilor, al părinților, al bunicilor noștri. Vrem să continuăm proiectele pe care le-am început și sunt în derulare. Susținem județul pentru că în momentul de față, Ilfovul este în plină dezvoltare pe toate planurile – învățământ, social, cultural, sportiv, dar și pe latura de infrastructură. Ne dorim de asemenea să fim sprijiniți și de europarlamentarii noștri pentru că proiectele pe care noi le derulăm prin fonduri europene și avem nevoie ca echipa noastră, colegii de pe lista candidaților europeni să ne sprijine pentru ca noi să îndeplinim promisiunile pe care le facem oamenilor care ne-au acordat toată încrederea”, ne-a declarat, la momentul votării, Gheorghe Pistol.

Cu o prezență foarte bună la vot, de peste 60%, buftenii au avut de ales între cei patru candidați la funcția de primar: Gheorghe Pistol (PNL), actualul edil, Ionuț-Gabriel Petre (PSD), Ion Stoica (Pro România) și Victor-Horia Bobei (S.O.S. România).

Dintr-un total de puțin peste 19.000 de cetățeni înscriși pe listele permanente și complementare, 12.107 persoane și-au exercitat dreptul de vot la cele 14 secții de votare numerotate de la 20 la 33. Un aspect notabil al alegerilor din Buftea a fost participarea ridicată a tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, aceștia reprezentând 8,4% din totalul votanților. Acest lucru evidențiază o implicare crescută a noii generații în procesele politice locale.

Alegerile locale din Buftea s-au desfășurat fără incidente, iar prezența ridicată la vot reflectă interesul crescut al cetățenilor pentru viitorul orașului. Realegerea lui Gheorghe Pistol demonstrează sprijinul continuu al comunității pentru proiectele și viziunea acestuia, asigurând astfel continuitatea dezvoltării locale.

La finalul zilei, în piața din fața Primăriei Buftea, Gheorghe Pistol le-a mulțumit susținătorilor săi pentru că i-au fost alături:

”Victoria este a echipei mele, a colegilor din Consiliul Local și, nu în ultimul rând, a dvs, a celor care ne-ați susținut. În această seară, să fim cu gândul la lucrurile care ne unesc, la lucrurile care contează cu adevărat și nu la cele care ne dezbină. Este seara în care putem spune cu toți că dorim binele acestui oraș”, a spus Gheorghe Pistol menționând că mulțumită încrederii acordate pentru încă patru ani, există acum oportunitatea de a continu proiectele începute și de a îndeplini promisiunile făcute în campania electorală.

 

Gheorghe Pistol (PNL)
66,50%, 7.778 voturi

Locul 2 – Ion Stoica (Pro România ) – 26,40%, 3.088 voturi

Locul 3 – Ionuț-Cătălin Petre (PSD) – 4,87%, 570 voturi

Consiliul Local Buftea

Număr de mandate – 19

Ponderea voturilor
valabil exprimate

PNL – 11 mandate (54,05%)

Alianța Dreapa Unită USR – PMP – Forța Dreptei – 3 mandate (16,23%)

Pro România – 3 mandate (14,08%)

PSD – 2 mandate (11,44%)

”Buftea este un oraș care crește, se dezvoltă pe toate planurile pentru dvs, pentru bunăstarea copiilor noștri. Buftea este o comunitate care conduce la nivelul județului Ilfov prin puterea exemplului. Buftea a demonstrat astăzi că uniți suntem o forță. Uniți putem duce mai departe proiectele pe care dvs ni le-ați adus la cunoștință. Ușa rămâne deschisă în continuare pentru dvs, vă suntem alături, încercăm să vă îndeplinim dorințele cât putem de mult. Voi fi alături de dvs în proiectul comun și în efortul comun de a avea un oraș modern” a mai spus edilul.