Primarul comunei Periș, Anghel Albu, ne-a declarat că a votat pentru normalitate: ”Am votat pentru noi și pentru copiii noștri și să sperăm că va fi bine pentru România”. În comuna Periș au fost amenajate 5 secții  de votare, pentru fiecare sat în parte, câte o secție de votare, pentru aproximativ 6.500 de votanți.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 476, ediția print

”Lumea este entuziasmată, față de  de alegerile trecute, inclusiv față de alegerile europarlamentare. Prezența la vot este mult mai mare. Este un semn că oamenii s-au mobilizat și au înțeles că este important să voteze”, ne-a declarat primarul.

La  Școala nr. 2 cu clasele I-VIII din Brătulești, la 13.43, la secția de de votare nr. 231, președintele Tatiana Nițescu, ne-a spus că până atunci votaseră în jur de 500 de persoane, din 1.993, din care 97 pe liste suplimentare. Urna mobilă nu a fost solicitată.

La 13.59 am ajuns la Liceul Teoretic  nr. 1 Periș, unde a fost amenajată secția de votare nr. 230. Președintele secției, Angela Maria Dumitru, ne-a spus că până la acea oră au votat circa 500 de persoane din 1.918 de cetățeni arodnați. Pe liste suplimentare au votat circa 100 de persoane, iar urna mobilă nu a fost solicitată.