Primele 5 secții de votare din Ilfov – 1, 2, 3, 4 și 5 – au fost amenajate în sediul Școlii gimnaziale nr. 1 din Bragadiru. Fluxul de alegători veniți aici să voteze a fost unul constant, fără pauze prea mari, pentru că oamenii chiar au dorit să-și exprime opțiunea electorală.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 476, ediția print

Trei dintre președinții celor cinci secții au fost ”exagerat” de precauți cu declarațiile acordate presei acreditate la aceste alegeri prezidențiale și, folosind pretextul ”aglomerației”, au evitat discuțiile sau nu au permis fotografierea alegătorilor, chiar dacă am obținut acordul acestora. Și menționăm aici că fotografierea procesului electoral, evident în afara cabinei de vot, însă în incinta secției de votare NU este interzis pentru presa acreditată de Autoritatea Electorală Permanentă.

Monica Rotaru, președintele secției 1, ne-a declarat că aici au fost înscrise pe lista permanentă 1.807 persoane, iar până la ora 16.00 votaseră aici circa 550 de persoane pe ambele liste. La secția 4, președintele Magdalena Dumitru și la secția de votare nr. 2, președintele Adina Tomescu ne-au declarat că nu au avut incidente neplăcute, nu au fost solicitări pentru urna mobilă, iar până la ora 17.00 la secția 4 votaseră 427 de persoane pe lista permanentă și 115 pe listele suplimentare și, la secția 5, aproximativ 850 de persoane pe ambele liste. Aici au fost înscriși pe lista permanentă 1.827 de locuitori din Bragadiru.