Ca și la primul tur al alegerilor prezidențiale, la ora 11.00, echipa Jurnalului de Ilfov a ajuns la Școala Gimnazială nr. 1, din Buftea, unde au fost amenajate secțiile de votare nr. 14, 15 și 16. Deși vremea nu era deloc prietenoasă, alegătorii soseau constant, mai ales cei în vârstă.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 478, ediția print

Unii ne-au mărturisit că nu au fost la primul tur, dar acum s-au mobilizat și au venit  la vot, chiar dacă, efortul de a se deplasa era imens. Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache a ajuns la secția de vot nr. 15 în jurul orei 11.25, însoțit de primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol. Marian Petrache a prins din nou coadă la secția sa de vot, un motiv în plus pentru a schimba impresii cu cetățenii. Primarul Gheorghe Pistol ne-a declarat: ”În această zi, să fim cu gândurile, care  contează cu adevărat în viața noastră, la lucrurile care  ne unesc și nu la cele care ne dezbină. Astăzi, românii își aleg președintele pe care și-l merită”.

Silvia Dumitru, președintele secției de votare nr. 15, ne-a spus că până în jurul orei 11.15  au votat 289 de persoane, din cei 1.870 cetățeni arondați, adică 15,81%, iar pe listele suplimentare au votat 20 de persoane. Urna specială a fost solicitată la această secție  pentru 3 alegători.