Ne așteaptă vremuri și mai grele decât cele pe care le-am trăit până acum. După valurile de scumpiri la gaze, energie electrică, alimentele de bază și combustibili, se anunţă noi majorări. De data aceasta, la analizele medicale pe care le vom face în spitalele publice. După noua tarifare, cea mai ieftină analiză va costa 13 lei.
Concurenţă în­­tre spitalele de stat și cele private. În doar câteva zile, vom plăti mai ­mulţi bani chiar și pentru investigaţiile medicale, inclusiv pentru analizele de laborator pe care le vom efectua în unităţile sanitare de stat. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a emis un ordin care prevedere majorarea costurilor cu circa 30% chiar și pentru investigaţiile obligatorii, anuale. Astfel, dacă până acum plăteam 22 de lei pentru o coprocultură, în curând, vom plăti 35 de lei. Oricum, nu vor mai exista analize care să coste mai puţin de 13 lei. Măsura a fost luată de conducerea Ministerului Sănătăţii deoarece, cheltuielile pentru achiziţionarea reactivilor și întreţinerea aparaturii medicale din spitale au crescut foarte mult în ultimii cinci ani, în timp ce tarifele analizelor au rămas aceleași.
Așadar, înceară să ai un stil de viaţă cât mai sănătos. Mănâncă echilibrat, menţine-ţi tensiunea arterială și colesterolul la valori normale, fii activ, fă multă mișcare, renunţă la fumat, încearcă să previi diabetul și bolile infecţioase. (Ionela C.)